Tai Eltai sakė Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė.

Pasak jos, pirmadienį Seimo vyksiančiame valdybos pasitarime planuojama apsispręsti dėl plenarinių posėdžių darbotvarkės.

„Su valdybos nariais sudėliosime darbotvarkę, planuojame kreiptis į seniūnus ir į frakcijas, prašydami, kad nebūtų jokio politikavimo, o būtų darbas dėl Lietuvos žmonių. Mums svarbiausia priimti tuos įstatymų projektus, kuriuos teikia Vyriausybė, ypatingos skubos tvarka. Rytoj planuojamas pateikimas ir priėmimas su trijų valandų pertrauka“,- sakė R. Baškienė.

Jos teigimu, į Seimą turėtų atvykti sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, finansų ministras Vilius Šapoka ir prireikus kiti ministrai, kurie atsakys į žmonių klausimus ir pateiks informaciją apie esamą padėtį.
Beje, kaip pažymėjo R. Baškienė, „nesvarbu, ką dabar sako opozicija, bet tai jau buvo suplanuota praėjusią savaitę“.

ELTA primena, kad Seimo opozicinės frakcijos bendru laišku kreipėsi į Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį, prašydamos pertvarkyti Seimo darbą taip, kad iš artimiausių savaičių Seimo darbotvarkių (plenarinių, komitetų ir kitų posėdžių) būtų išbraukti visi klausimai, kurie nėra susiję tiesiogiai su ekstremalios situacijos ir karantino valdymu.

Opozicija ragina susitelkti į įstatymus, kurie operatyviai leistų amortizuoti neigiamas pandemijos ir karantino ekonomines pasekmes Lietuvos ūkiui ir gyventojams bei medikų darbo ir socialinėms sąlygoms pagerinti.