„Viskas prasidėjo nuo to, kad buvo labai sunku išsikviesti greitąją, – laukti, kol atsilieps, reikėjo nuo 3 iki 5 minučių, keletą kartų skambinau. Greitąją pavyko išsikviesti apie 15 val. Bet manęs atvažiavo apie 20 valandą. Atvažiavo medikai su uniformomis, pabeldė į duris, pasakė, kad laukia prie įvažiavimo į kiemą. Aš iš namų išbėgau nieko nepasiėmusi, galvojau, kad mane tik patikrins ir paleis laukti rezultatų“, – pasakojo Indrė.

Mergina pasakojo, kad Santaros klinikose kartu su ja laukė kiek mažiau nei dešimt pacientų.

„Apie 22 valandą mane priėmė, patikrino temperatūrą, širdies ritmą, paėmė tepinėlį. Labai nustebino, kad daktarai yra žiauriai pavargę. Tas daktaras, kuris mane patikrino, jei ko neišgirsdavau dėl užgultų ausų, tai atsakydavo šiurkščiau ir pašaipiai. Dar buvo vienas dalykas, kuris mane nustebino, – gydytojas manęs klausė, kodėl aš naktį dėl tokių simptomų kviečiuosi greitąją. Patikslinau, kad kviečiau dieną. Jis vėliau man dar sakė, kad į ligoninę greitoji pagalba skirta vežti tiems žmonėms, kurie sunkiai serga, o nuo slogos jie negydo. Jis truputį iš manęs pasijuokė piktokai, bet matyti, kad iš nuovargio“, – pokalbį su gydytoju atpasakojo Indrė.

Ji pasidalijo ir įspūdžiais iš palatos, kurioje yra izoliuota.

„Aš nebuvau pasiėmusi su savimi jokių daiktų – nei vaistų, nei rūbų, nei maisto, nei vandens. Po apsilankymo pas gydytoją mane iš karto izoliavo. Palatos labai naujoviškos ir gražios, bet nieko neturiu su savimi“, – Delfi sakė Indrė.

Ji taip pat pasidalijo ir vaizdo įrašu iš greitosios pagalbos automobilio, kuriuo buvo atvežta į Santaros klinikas.


„Laukiu rezultatų, pacientams yra duodamas informacinis lapukas, kad rezultatų galima laukti apie 12 valandų“, – kalbėjo mergina.

Ji pasakojo naktį girdėjusi, kad vieną žmogų iš gretimos palatos paleido. O į jos palatą 2 valandą nakties įėjo seselė ir pasitikrino jos pavardę.

„Naktį jie čia tikrai dirba“, – sakė ji. Kiekvienoje palatoje yra ir keletas mygtukų medikams iškviesti.

Kai Indrė grįžo iš Egipto, jis dar nebuvo įtrauktas į pavojingų šalių sąrašą.

„Kovo 10 dieną grįžau iš Egipto, ten buvau nuo kovo 3 dienos. Būtent tą dieną, kai grįžau, paskelbė, kad žmogus Egipte mirė nuo viruso, bet tada mus dar išleido normaliai, netikrino dėl nieko“, – pasakojo Indrė.

Ir pridūrė, kad grįžusi atgal į Lietuvą ji negavo nurodymo saviizoliuotis, pirmomis dienomis jautėsi labai gerai.

„Nurodymas paskelbtas tik kovo 13 dieną, kai Egiptas buvo įrašytas į pavojingų šalių sąrašą. Aš pati sužinojau, kad reikia užpildyti tą anketą, prastai pasijutau 13 dieną, tad nusprendžiau, kad reikia paskambinti į greitąją“, – pasakojo ji.

„Nusiskundimų tikrai jokių nėra, tik patarčiau žmonėms įsidėti daiktų (maisto, vandens, knygą, rūbų), kad nebūtų liūdna laukti rezultatų“, – Delfi pasakojo tyrimų dėl koronaviruso laukianti Indrė.

Delfi primena, kad pirmadienį visoje Lietuvoje įsigaliojo karantinas. Lietuvoje kol kas užfiksuota 14 koronaviruso atvejų.