„Deja, aš pats judėjau į darbą šiandien, bet buvau sustabdytas ministro Aurelijaus Verygos, kadangi mano du vaikai karščiuoja. Ministro rekomendacija buvo, kad jokiu būdu neičiau tuomet į darbą ir dirbti nuotoliniu būdu, ką aš dabar ir darau. Tai yra žinutė visiems Lietuvos žmonėms, kad tikrai nepersistenkime šiandien su uolumu, jei aplinkoje turime žmones su ligos požymiais. Geriau likime namie ir tai nebūtinai, turi būti koronavirusas, tai gali būti gripas. O dabar tikrai nereikia, kad bet kokie virusai sklistų tarp mūsų, gadintų nuotaiką, bet tuo pačiu ir keltų įsiaudrinimą. Ramiai, visa Lietuva dirbame šiandien nuotoliniu būdu. Turime išlaikyti šį iššūkis, kuris padarys mus stipresnius“, – LRT televizijai sakė G. Surplys.

G. Surplys pirmadienio rytą taip pat patikimo, kad situacija Lietuvoje yra kontroliuojama, nes kol kas visi koronaviruso atvejai – įvežtiniai.

„Kaip ne kartą kartojome, kad mes žengėme pirmus žingsnius prieš ligą ir darėme daugiau nei reikalavo rekomendacijos, leidžia mums neturėti vietinio plitimo ir neturėti, ačiū Dievui, mirčių. Tai kol kas situacija tikrai yra kontroliuojama“, – sakė jis.

Sveikatos apsaugos ministerija išplatino informaciją ir turime dar du įvežtinius atvejus. Reiškia, kol kas virusas nuo vietinio žmogaus vietiniam žmogui neplinta. Tie žmonės yra hospitalizuoti. Daroma viskas, kad tie žmonės jaustųsi gerai, o kad ir virusas kiek įmanoma būtų kontroliuojamas. Kaip žinote nuo šiąnakt įsigaliojo karantinas, pasienyje mes turime eiles, bet iš tiesų jos juda ir pasieniečiai dirba savo darbą. Visi, kurie išvyksta iš Lietuvos, mes turime jų duomenis, o visi kurie grįžta į Lietuvą yra su parašu paleidžiami namo izoliuotis. Parašas reiškia, jei jie nesilaikytų karantino sąlygų, tuomet gali būti taikoma ir atsakomybė“, – sakė jis.

ELTA primena, kad naktį iš sekmadienio į pirmadienį Lietuvoje patvirtinti dar du nauji koronaviruso infekcijos (COVID-19) atvejai.

Abu asmenys – grįžę iš užsienio, abu izoliuoti ir gydomi Vilniuje, Santaros klinikose. Lietuvoje patvirtinta šiuo metu 14 COVID-19 atvejų. Visi jie – įvežtiniai. Pirmoji pacientė jau pasveikusi ir išleista namo.

Dėl koronaviruso plitimo visoje Lietuvos Respublikos teritorijoje prasidėjo karantinas. Karantino režimo trukmė – nuo kovo 16 d. 00 val. iki kovo 30 d. 24 val.