Apie tai praneša CNN televizija, remdamasi federalinių ligų kontrolės ir prevencijos centrų duomenimis.

Skelbiama, jog koronavirusas SARS-CoV-2 patvirtintas 70-iai repatrijuotų amerikiečių, taip pat 2940 gyventojų iš 49-ių valstijų ir sostinės Vašingtono Kolumbijos apygardos.

Vienintelė naujojo koronaviruso atvejų kol kas neužfiksavusi valstija – Vakarų Virdžinija.

JK užsikrėtusiųjų koronavirusu per parą padaugėjo penktadaliu


Jungtinės Karalystės sveikatos ir socialinių reikalų ministerija pranešė, jog naujuoju koronavirusu užsikrėtusiųjų šalyje per parą padaugėjo 232 iki 1372 žmonių, o mirčių dėl COVID-19 ligos skaičius išaugo nuo 21 iki 35.

Skelbiama, jog dėl naujo tipo koronavirusinės infekcijos jau patikrinti 40,3 tūkst. žmonių, iš jų beveik 39 tūkst. tyrimų atsakymai buvo neigiami.

Per pastarąsias dvi paras mirčių dėl COVID-19 Jungtinėje Karalystėje skaičius išaugo triskart.

Pirmasis JK užsikrėtimo SARS-CoV-2 virusu atvejis patvirtintas sausio 31-ąją.

Londonas pripažįsta, jog šios infekcijos plitimo šalyje oficialūs duomenys gali neatspindėti tikrosios padėties. Vyriausybės mokslinis patarėjas Patrickas Vallance'as anksčiau šią savaitę pareiškė, jog SARS-CoV-2 jau gali būti „pasigavę“ nuo 5 tūkst. iki 10 tūkst. šalies gyventojų.

JK sveikatos sekretorius Mattas Hancockas sekmadienį išsakė vyriausybės raginimą vyresniems nei 70 metų šalies gyventojams izoliuotis iki keturių mėnesių laikotarpiui.

Italijoje per parą mirė daugiau kaip 350 žmonių


Per pastarąją parą nuo naujojo koronaviruso sukeltos COVID-19 ligos Italijoje mirė 368 žmonės – rekordinis skaičius per parą, pranešė šalies civilinės gynybos tarnybos vadovas Angelo Borrelli.

Iki šiol COVID-19 pasiglemžė 1 809 Italijos gyventojų gyvybes.

Per parą patvirtintų užsikrėtimo SARS-CoV-2 virusu atvejų Italijoje padaugėjo 2 853 iki 20 603.

Be to, šalies vadovai perspėjo apie vietų ligoninėse ir plaučių ventiliavimo aparatų trūkumą.

Tuo tarpu Vatikanas žengė drastišką žingsnį ir atšaukė Velykų savaitės šventes, kurios turėjo prasidėti balandžio 5 dieną, 60 mln. gyventojų turinčiai Italijai stengiantis suvaldyti didelio masto krizę.

Lombardijos regione per pastarąsias tris savaites užregistruota 1 218 mirčių, oficialiai siejamų su COVID-19 – daugiau nei visoje likusioje Europoje kartu.

10 mln. gyventojų turinčiame regione – šiek tiek mažesniame, tačiau ekonomiškai produktyvesniame nei šiaurėje esanti kaimyninė Šveicarija – taip pat užregistruota 13 272 susirgusiųjų, o 767 žmonės slaugomi intensyvios terapijos skyriuose.

„Nebėra greitosios pagalbos automobilių“


Milano meras Giuseppe Sala pranešė, kad jam pavyko užsitikrinti chirurginių kaukių siuntų iš Kinijos, kad būtų galima kompensuoti didėjantį jų trūkumą.

„Milanas visada palaikė puikius ryšius su pagrindiniais Kinijos miestais, o pastarąsias kelias dienas padariau kelis skambučius, ieškodamas kaukių“, – pažymėjo G. Sala.

„Pirmoji siunta atvyko (penktadienį), ir mes jas paskirstysime gydytojams bei savo darbuotojams“, – pridūrė Milano meras.

Europos Komisija taip pat pranešė, kad netrukus iš Vokietijos bus gautas milijonas kaukių.

Visgi padėtis išlieka kritinė, nors Lombardija turi pasaulinės klasės sveikatos priežiūros sistemą, kurią Pasaulio sveikatos organizacija nuolat giria už įrangos ir personalo lygį.

Lombardijos gerovės tarybos narys Giulio šeštadienį žurnalistams pareiškė, kad Milano apylinkėse „nebėra greitosios medicinos pagalbos automobilių“.

Rytuose esančio Venecijos Veneto regiono gubernatorius taip pat paragino „visus likti izoliacijoje“, kad būtų išvengta dar didesnės ligoninių apkrovos.

„Jei nesilaikysite taisyklių, sveikatos sistema užstrigs, ir aš turėsiu įvesti komendanto valandą“, – perspėjo Veneto gubernatorius Luca Zaia.

Tuo tarpu ministras pirmininkas Giuseppe Conte sekmadienį pareikalavo, kad jo vyriausybė „maksimaliai atkreiptų dėmesį“ į situaciją šiaurėje.

Italijos vyriausybė turėjo paskelbti naują krizės planą, kuris, kaip pranešama, apima pagalbos šeimoms priemones, tokias kaip vaiko priežiūros atostogų išmokos ir pagalba savarankiškai dirbantiems asmenims.

Vyriausybė teigė, kad taip pat vyko diskusijos su bankais dėl kai kurių nekilnojamojo turto paskolų mokėjimų sustabdymo.

Švedijoje – trečia koronaviruso auka, užsikrėtusiųjų – beveik 1000


Švedijoje sekmadienį mirė trečias nuo naujojo koronaviruso sukeltos COVID-19 ligos, o patvirtintų užsikrėtimo SARS-CoV-2 atvejų skaičius išaugo iki 992-ų, skelbia švedų SVT televizija.

Naujas mirties atvejis užfiksuotas sostinės Stokholmo apskrityje.

Per parą naujų šios infekcijos atvejų padaugėjo 31-a, o daugiausia jų – Stokholmo (359), vakarinėje Vestra Jotalando (159), pietinėje Skonės (197) apskrityje.

Švedijoje nuo kovo 12-osios draudžiami renginiai, kuriuose gali dalyvauti daugiau nei 500 žmonių, vyriausybė paragino gyventojus atsisakyti nebūtinų kelionių į užsienį, o nuo kovo 13 dienos leido bent kiek sunegalavusiems neiti į darbą, likti namuose 14 parų be medicininės pažymos.