Anot „Arsenal“ direktoriaus Vinai Venkateshamo, sužinojęs apie ligą specialistas buvo nuliūdęs, bet nepraradęs ryžto.

M. Arteta galėjo užsikrėsti pralaimėtose UEFA Europos lygos šešioliktfinalio rungtynėse su Pirėjo „Olympiakos“, mat Graikijos klubo savininkui Evangelui Marinakiui kiek anksčiau taip pat diagnozuotas koronavirusas.

Pastarajam taip pat priklauso didžioji dalis Anglijos „Nottingham Forest“ ekipos akcijų, o prieš sužinodamas apie virusą graikas lankėsi komandos rungtynėse ir bendravo su jos sirgaliais.

Dėl kontaktų su E. Marinakiu „Arsenal“ dar trečiadienį ėmėsi saugumo priemonių, buvo atidėtas Londono klubo susitikimas su „Manchester City“.

Tiesa, pastaroji komanda vis tiek neišvengė koronaviruso grėsmės – į savanorišką karantiną užsidarė gynėjas Benjaminas Mendy, kurio šeimos narys pasijuto blogai ir įtarė pandemiją sukėlusį virusą.

Primename, kad kitą antradienį turėjusi vykti atsakomoji UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio dvikova tarp „Manchester City“ ir Madrido „Real“ taip pat buvo atidėta dėl Ispanijos klubo stovykloje kilusios koronaviruso rizikos – užsikrėtė tą pačią treniruočių bazę naudojančios „Real“ krepšinio komandos legionierius iš JAV Trey Thompkinsas.

Anglijos „Premier“ lyga iki šiol yra viena iš nedaugelio Europos nacionalinių pirmenybių, kurios nesiėmė tokių priemonių kaip varžybų stabdymas ar masinis draudimas žiūrovams patekti į stadionus.

Tačiau koronaviruso pavojus sparčiai formuojasi ir čia. Ketvirtadienį izoliuoti trys neįvardijami „Leicester City“ žaidėjai, pajutę viruso simptomus, atšaukta Londono „Chelsea“ treniruotė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)