„McLaren“ teigė, kad užsikrėtęs komandos narys dabar yra izoliuotas.

Anot komandos, pasitraukimas „pagrįstas rūpesčiu“ kitais F-1 nariais.

Hamiltonas: pinigai – čia karalius

Kuomet dėl koronaviruso grėsmės pasaulyje vienas po kito atšaukiami didžiausi sporto renginiai, „Formulė-1“ rengiasi sezono pradžiai, kuri numatyta šį savaitgalį Australijoje.

Lenktynininkai neslepia savo susirūpinimo dėl tokios F-1 organizatorių drąsos rengti Australijos GP.

Pasaulio čempionas Lewisas Hamiltonas teigė esąs „šokiruotas“, kad lenktynės planuojamos pagal grafiką.

Šešiskart pasaulio čempionas L. Hamiltonas, kuris Australijos GP lenktynėse ir šiame sezone laikomas tvirtu favoritu iškovoti rekordinį 7-ą nugalėtojo titulą, griežtai kritikavo F-1 organizaciją, kuri pasaulinės pandemijos metu rengia lenktynes, o jos savaitgalį sutrauks mažiausiai 100 tūkstančių sirgalių.

„Aš esu tikrai labai, labai nustebęs, kad mes esame čia. Manau, kad tai tikrai šokiruoja. Čia yra tiek daug sirgalių, o mes pasaulyje matome, kad (JAV prezidentas Donaldas) Trumpas uždarė sienas su Europa, NBA atšaukė sezoną, o „Formulė-1“ planuoja startą.

Manau, kad kyla rūpestis dėl čia esančių žmonių, o čia didžiulis cirkas“, – kalbėjo L. Hamiltonas.

Nepaisant Pasaulio sveikatos organizacijos rekomendacijų ir viruso paplitimo, FIA ir F-1 tvirtina, kad kol kas nėra jokios priežasties atšaukti sezono pradžią.

Lenktynių mokesčiai yra vienas trijų didžiausių F-1 pajamų šaltinių.

Paklaustas, kodėl visgi F-1 nežada keisti planų, L. Hamiltonas žodžių kišenėje neieškojo.

„Pinigai yra karalius. Negaliu kažko daugiau pridėti ir nemanau, kad turėčiau slėpti savo nuomonę“, – kalbėjo L. Hamiltonas.

„Ferrari“ pilotas Sebastianas Vettelis net prakalbo apie galimą lenktynininkų streiką.

„Tikiuosi, kad situacija netaps tokia rimta, tačiau, manau, kad kiti pilotai sutiktų atsisakyti lenktyniauti, jei kiltų reali grėsmė sveikatai.

Esame 20 pilotų grupė, kuri jau ne kartą susivienijo ir priėmė svarbius sprendimus. Manau, kad mūsų nuomonės sutaptų ir šiuo klausimu.

Sutinku, kad toks sprendimas būtų be galo sunkus, tačiau pirmiausia privalome rūpintis patys savimi. Manau, kad puikiai suprantame situacijos rimtumą ir esant reikalui atšauksime lenktynes“, –bendraudamas su žurnalistais kalbėjo S. Vettelis.


Tikrinti „Haas“, „McLaren“ komandų nariai

Be „McLaren“ komandos nario, dar tikrinti du „Haas“ ekipos nariai, kurie buvo priversti likti savo viešbučiuose Melburne, Australijoje, po to, kai kilo įtarimų, jog jie gali sirgti koronavirusu.

Teigiama, kad patikros metu visiems trims buvo užfiksuoti simptomai būdingi minėtam virusui.

Minėti trys nariai buvo patikrinti jiems atvykus į Melburno trasą, kur šį savaitgalį turėtų vykti pirmosios naujojo F-1 sezono lenktynės. Kilus įtarimams, komandų nariai buvo izoliuoti viešbučiuose, kuriuose jie apsistojo.

Anot Australijos GP organizatorių, kartu su FIA ir F-1 atstovais, situacija yra atidžiai stebima.

Daugiau naujienų skaitykite F-1.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją