„Šiandien mes kalbėjomės koalicinėje taryboje, apie tai, kad ES plintant koronavirusui, būtų teisinga padaryti tam tikrus sprendimus prevencinius. Kiek girdėjau Vyriausybė šiandien ruošiasi svarstyti sugriežtinimą tam tikrų renginių. Siūlymas yra, kad dvi artimiausias savaites Seimas nesirinktų“, – žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Jis teigė, kad šiam pasiūlymui dar turi pritarti Seimo valdyba.

R. Karbauskis tikino, kad po minėtų dviejų savaičių situacija būtų iš naujo vertinama.

„Visi posėdžiai neturėtų vykti. Išsakiau ir koalicinėje taryboje seniūnams nuomonę, kad reikėtų užtikrinti, kad ir kanceliarijos darbuotojai galėtų dirbti per atstumą. Tas nesunkiai padaromas“, – kalbėjo jis.

„Seimo valdyba tą pasiūlymą priims, koks tas sprendimas bus, nežinau. Tik išdėsčiau, koks yra siūlymas“, – sakė LVŽS lyderis.

R. Karbauskis taip pat teigė palaikantis mintį 2 savaitėms nutraukti pamokas mokymo įstaigose.

Jis teigė, kad yra svarstoma uždrausti visus renginius, kuriuose susirenka daugiau nei 100 žmonių.

„Visi renginiai, kaip suprantu, kur susirenka daugiau nei 100 žmonių, yra svarstoma uždrausti tokius renginius. Ir kinas, ir teatras, ten daugiau nei šimtas žmonių. Tai turėtų būti ne rekomendacijos, o sprendimai vykdomi. Turėtų būti draudžiama tam tikrą laikotarpį, siekiant prevenciškai apsaugoti mūsų visuomenę, nuo galimo koronaviruso plitimo. Mes turėtume tai padaryti, pats laikas tai padaryti“, – sakė jis.

Parlamentaras teigė, kad Seimo darbo stabdymas nebūtų itin baisus.

„Mes šiandien šnekėjomės, kad tokių gyvybiškai būtinų sprendimų nėra, reikalinga, kad komitetai ir valdyba galėtų posėdžius daryti nesusirinkdami, apklausos būdu. (…) O visi įstatymai bus atidėti“, – kalbėjo R. Karbauskis.