Posėdyje taip pat bus aptariami tolesni veiksmai, siekiant sumažinti neigiamų ekonominių padarinių žalą.

Laikinai ekonomikos ir inovacijų ministro pareigas einantis energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas šią savaitę su verslo atstovais susitiko aptarti, ko reikėtų imtis, siekiant pažaboti koronaviruso keliamas grėsmes ekonomikai.

Ž. Vaičiūnas sakė, kad Verslo paramos agentūra numatys galimybes dėl europinės paramos panaudojimo žiūrėti lanksčiau, taip pat ateityje bus diskutuojama apie tai, kokios mokestinės lengvatos galėtų būti pasiūlytos verslui.

Tuo metu Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus sakė, kad užsakymų atvykstamojo ir išvykstamojo turizmo sektoriuje sumažėjo 20-30 proc. Pasak jo, itin kenčia ir transporto sektorius – kai kurios šio sektoriaus įmonės dėl situacijos Šiaurės Italijoje neteko 90 proc. užsakymų.

Šalies viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė sakė, kad, jei situacija dėl koronaviruso blogės, įmonės bus priverstos užsidaryti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)