Pasak Finansų ministerijos pranešimo, tai Lietuvai atvers galimybes pritraukti naujus investuotojus į Vyriausybės vertybinius popierius, didins jų žinomumą ir patrauklumą.

Nasdaq vertybinių popierių biržos Tvariųjų obligacijų tinklas - pasaulinė, viešai prieinama interneto platforma, kurioje emitentai, t. y. valstybės institucijos ar privačios įmonės, leidžiančios vertybinius popierius, skelbia duomenis apie savo obligacijas ir skatina investavimą į tvarias obligacijas, žinant, kad surinktos lėšos bus panaudotos kuriant tvaresnę ateitį.

Šiuo metu Vyriausybės žaliųjų obligacijų išleista už 40 mln. eurų. Iš žaliųjų obligacijų gautos valstybės lėšos perskolinamos Viešųjų investicijų plėtros agentūrai (VIPA), įgyvendinant projektą „Daugiabučių namų modernizavimo fondas".

Projekto tikslas - daugiabučių namų savininkams padėti modernizuoti namus, didinti energijos vartojimo efektyvumą, mažinti šildymo išlaidas. 2019 metų pabaigoje pradėtas 49 pastatų modernizavimas, kuris finansuojamas žaliųjų obligacijų lėšomis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)