Nepasitvirtinus antradienį gautam pranešimui apie sprogmenį Lietuvos apeliaciniame teisme, jo darbuotojams leista grįžti į pastatą.

„Pareigūnai nuodugniai patikrino mūsų pastatą ir leido mums grįžti į darbo vietas ir tęsti darbą“, – BNS sakė teismo atstovė Vilma Budėnienė.

9.05 val. įvestas planas „Skydas“. Laukiama antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojų, kurie apžiūrės pastatą.

Papildyta 9.45 val. Kaip BNS informavo teismo atstovė Vilma Budėnienė, patalpas apžiūri pareigūnai, tačiau teismo darbas nėra nutrūkęs.

„Šiuo metu atvykę pareigūnai kruopščiai tikrina pastatą, visų darbuotojų darbo vietas, atlieka kitus plane „Skydas“ numatytus veiksmus. Teismo darbuotojai gavo pranešimą patikrinti savo kabinetus, ar nėra juose paliktų įtartinų daiktų“, – sakė ji.

Papildyta 9.55 val. „Priimtas sprendimas evakuotis“, – BNS sakė teismo atstovė Vilma Budėnienė.

Papildyta 10.01 val. Policija patikslino, jog „Aro“ pareigūnai priėmė sprendimą evakuoti žmones iš teismo pastato 3-iojo ir 4-ojo aukštų.

Apie 10.10 val. „Aro“ vadas Viktoras Grabauskas DELFI sakė, kad išminuotojai paprašė dalies žmonių išeiti iš pastato ne todėl, kad būtų radę ką nors įtartiną, o dėl įprastų tokiais atvejais procedūrų.

Papildyta 10.53 val. Informacija dėl sprogmens nepasitvirtino, 10 val. 43 min. planas "Skydas" atšauktas.