„Bus aptarta esama padėtis skirtinguose ekonomikos sektoriuose, galimi valstybės ir verslo sprendimai, keičiantis ekonominei situacijai“, – BNS sakė Ž. Vaičiūno patarėja Aurelija Vernickaitė.

Į susitikimą kviečiami Lietuvos pramonininkų konfederacijos, Lietuvos verslo konfederacijos, „Investuotojų forumo“ („Investors' Forum“), Lietuvos darbdavių konfederacijos, Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos ir kitų organizacijų atstovai.

Praėjusią savaitę kai kurios iš šių asociacijų teigė BNS, kad Lietuvos verslas kol kas išvengė didelių problemų dėl koronaviruso, tačiau prašytų valstybės pagalbos, įskaitant mokesčių atidėjimą ar valstybės garantijas, jeigu padėtis pablogėtų.

Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus teigė, kad „jeigu bus patirta vienoje ar kitoje verslo šakoje reikšmingų nuostolių, tada galbūt ir bus prasmė kalbėti apie kažkokius mokestinius pakeitimus, palengvinimus“.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis sakė, kad prireikus būtų svarstytini „pataisymai dėl prastovų mokėjimų, kad įmonės mažiau jaustų“.

Lietuvoje vasario pabaigoje nustatytas pirmasis ir vienintelis koronaviruso atvejis šalyje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)