D. Pozniako turnyre kovos 64 boksininkai iš 9 valstybių. Jie išsidalins medalius 10-yje svorio kategorijų.

„Vienas didžiausių Europoje jaunimo bokso turnyras grįžta į didžiausią sostinėje „Siemens“ areną. Čia kovo 13 dieną vyks finalinės kovos dėl aukso medalių. D. Pozniako turnyro finalai „Siemens“ arenoje vyko ir 2016 metais.

Tada lemiamos kovos sutraukė net 4 tūkst. žiūrovų. Ne mažesnio ažiotažo tikimės ir šiais metais. Už galimybę rengti finalus didžiausioje sostinės arenoje dėkojame Vilniaus miesto savivaldybei. Tikimės, kad sulauksime tinkamo dėmesio ir iš Sporto rėmimo fondo“, – sakė Lietuvos bokso federacijos (LBF) prezidentas Darius Šaluga.

Didžiausią komandą turės šeimininkai. Turnyre kovos 24 lietuviai. Ukrainos komanda į Vilnių atsivežė 13 boksininkų, net 10 sportininkų bus iš tolimosios Indijos. Be minėtų valstybių, Vilniuje taip pat kovos Latvijos, Estijos, Lenkijos, Čekijos, Škotijos ir Kirgizijos atstovai.

„D. Pozniako turnyre ketino dalyvauti beveik dvidešimties valstybių rinktinės. Tačiau koronoviruso baimė sumažino dalyvių skaičių. Paskutiniu momentu į turnyrą atsisakė atvykti Sakartvelo, Kazachstano, Rusijos, Baltarusijos ir dar kelių šalių atstovai. Labai stiprią komandą atsivežė Ukraina, kuri yra viena stipriausių pasaulyje.

Tikimės, kad šiais metais pavyks aukso medalių iškovoti ir jauniesiems Lietuvos boksininkams“, – teigia LBF generalinis sekretorius Donatas Mačianskas.

2019 metais D. Pozniako turnyre lietuviai iškovojo 7 medalius – 2 sidabro ir 5 bronzos.

D.Pozniako turnyro programa:

Vilniaus kolegijos Didžioji sporto salė (Studentų g. 39)

Kovo 9 d. (pirmadienis) 17 val. varžybų atidarymas ir preliminarios kovos;
Kovo 10 d. (antradienis) 13 val. preliminarios kovos;
Kovo 11 d. (trečiadienis) 13 val. ketvirtfinaliai;
Kovo 12 d. (ketvirtadienis) 13 val. pusfinaliai.

„Siemens“ arena

Kovo 13 d. (penktadienis) 17 val. finalai.

Danas Pozniakas (1939-2005) tapo pirmuoju Lietuvos olimpiniu čempionu 1968 m. Meksike. Jis triskart tapo Europos čempionu (1965, 1967 ir 1969 m.), kartą – Europos vicečempionu (1963 m.), keturis kartus buvusios SSSR čempionu. 1995 m. D. Pozniakas buvo pripažintas geriausiu Lietuvos boksininku per pastaruosius 50 metų ir trečiu geriausiu XX a. Lietuvos sportininku. Per savo karjerą D. Pozniakas turėjo 217 kovų, iš kurių laimėjo 203. Karjerą D. Pozniakas baigė 1970 metais. Vėliau buvo Tarptautinės (AIBA) kategorijos teisėjas. Atkūrus Lietuvos nepriklausomybę, jis buvo pirmasis Lietuvos bokso federacijos prezidentas. 1994 m. Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga apdovanotas Didžiojo Lietuvos Kunigaikščio Gedimino I laipsnio medaliu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)