Kaunietės užfiksuotame vaizdo įraše matyti, kad 3-uoju numeriu pažymėto autobuso vairuotojas, dalyvaudamas eisme, rankoje laiko mobilųjį telefoną. Nors eismo sąlygas sunkina ir lietus, vairuotojas išmaniojo telefono nepaleidžia iš akiračio.

„Kuomet aš paprašiau padėti telefoną, vairuotojas su pasipiktinimu atrėžė, jog jis tikrinasi, ar važiuoja pagal grafiką. Nors matosi, kad jis darė ne tai“, – pasakojo vaizdo įrašą „Kas vyksta Kaune“ atsiuntusi moteris.

Pasiteiravus, galbūt vairuotojas iš tiesų tikrino maršruto laiką, kaunietė tikino, kad vaizdo įraše akivaizdžiai matosi, jog 3-ojo autobuso vairuotojas žiūri vaizdo klipus telefone, nors tuo metu verčiau akylai stebėtų kelią.

„Aš jį stebėjau visą laiką, kol važiavau autobusu, iš pradžių nekreipiau dėmesio, bet kai išgirdau šalimais važiuojančio automobilio pyptelėjimą, nusprendžiau nufilmuoti“, – pasakojo pilietiška kaunietė.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad Kelių eismo taisyklėse nustatyta, jog motorinių transporto priemonių, traktorių, savaeigių mašinų vairuotojams draudžiama naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis, jeigu jomis naudojamasi rankomis, išskyrus tuos atvejus, kai stovinčios transporto priemonės variklis išjungtas.

Transporto priemonių vairuotojai turi vengti bet kokių su transporto priemonės vairavimu nesusijusių veiksmų.

Administracinė atsakomybė už šiuos pažeidimus nurodyta Administracinių nusižengimų kodekse, kuriame nustatyta, kad draudimo vairuotojams naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis nesilaikymas užtraukia baudą vairuotojams nuo 60 iki 90 eurų, už šį nusižengimą gali būti skiriamas teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo 1 iki 3 mėnesių.

Vairuotojas įmonei žinomas

Kaip „Kas vyksta Kaune“ nurodė „Kauno autobusų“ viešųjų ryšių specialistė Patricija Elžbieta Zarankaitė, Kelių eismo taisyklių nepaisęs vairuotojas įmonei yra žinomas.

„Su vairuotoju buvo susisiekta iš karto, pirmadienį jį įspėsime raštu, kad dar kartą pasikartojus tokiam, ar panašaus pobūdžio, nusižengimui, grės atleidimas iš pareigų. Netoleruojame ir griežtai vertiname tokio pobūdžio nusižengimus, nuolat mokome ir primename vairuotojams, kad keleivių saugumas yra pats svarbiausias prioritetas. Atsiprašome už sukeltus nepatogumus“, – naujienų portalui atsiųstame komentare teigė P. E. Zarankaitė