Taip pat pranešta, kad infekcija diagnozuota dar 16-ai iš užsienio atvykusių asmenų.

Kinijoje naujasis koronavirusas SARS-CoV-2, sukeliantis ligą COVID-19, jau pasiglemžė 3 042 gyvybes, pranešė Nacionalinė sveikatos priežiūros komisija. Be to, nustatyti 143 nauji užsikrėtimo atvejai. Ankstesnę dieną buvo patvirtinti 139 atvejai.

Žemyninėje Kinijoje naujuoju virusu užsikrėtę daugiau kaip 85 tūkst. žmonių.


Šalis ėmėsi drastiškų priemonių, siekdama pažaboti viruso plitimą iš šios epidemijos pirminio židinio – centrinės Hubėjaus provincijos. Tačiau infekcija išplito į dešimtis valstybių, todėl daugėja atvejų, kai virusas diagnozuojamas į Kiniją iš užsienio atvykusiems keliautojams.

Nacionalinė sveikatos priežiūros komisija penktadienį pranešė, kad jau nustatyti iš viso 36 tokie atvejai – 16-a daugiau nei ankstesnę dieną.

Už Hubėjaus provincijos ribų patvirtinta 17 naujų koronaviruso atvejų – tai didžiausias skaičius per septynių dienų laikotarpį.

Dauguma naujų užsikrėtimo ir mirčių atvejų vis dar fiksuojama Kinijje, tačiau virusas sparčiai plinta užsienyje. Pagrindiniai koronaviruso židiniai už Kinijos ribų šiuo metu yra Pietų Korėja, Iranas ir Italija.