„Mes svarstome situaciją prie pietinės jūros ir sausumos sienos su Turkija. Mes ten matome masinį migrantų judėjimą Graikijos ir Europos sienų link. Tai – migrantai, kurie daugelį metų gyveno Turkijoje.

Mes turime svarių įrodymų, kad šį judėjimą pradėjo ir suorganizavo Turkija. Ir aš tvirtai pasakysiu, kad ES neleis naudotis žmonių kančiomis siekiant savo tikslų“, - teigė Graikijos diplomatijos vadovas.
Su migracija susijusi padėtis Graikijos ir Turkijos pasienyje smarkiai susikomplikavo vasario 28 d., kai Ankara paskelbė atidaranti sienas migrantams dėl to, kad Europos Sąjunga neremia Turkijos veiksmų Idlibo provincijoje.

Kaip pranešė laikraščiui „Naftemporiki“ šaltiniai Graikijos vyriausybėje, nuo vasario 29 d. ryto iki kovo 5 d. ryto buvo užkirstas kelias 36 tūkst. 649 mėginimams neteisėtai patekti į šalies teritoriją. Sulaikyti 252 žmonės, bet tarp jų – tik 4 proc. sirų. 64 proc. sulaikytųjų – atvykėliai iš Afganistano, 19 proc. – iš Pakistano, 5 proc. – iš Turkijos, 2,6 proc. – iš Somalio. 5,4 proc. – nelegalūs migrantai iš Irako, Irano, Maroko, Etiopijos, Bangladešo ir Egipto.