JAV mažmeninės prekybos milžinė atsakė į senatoriaus Edo Markey laišką, kuriame rašoma, kad „Amazon“, regis, pelnosi iš su epidemija susijusios panikos.

„Sutinkame su senatoriumi E. Markey – „Amazon“ platformoje nėra vietos išpūstoms kainoms, todėl mūsų komandos visą parą stebi mūsų [elektroninę] parduotuvę ir jau pašalino dešimtis tūkstančių pasiūlymų su padidintomis kainomis“, – pareiškė „Amazon“ atstovas atsiųstame elektroniniame laiške.

„Esame nusivylę, kad kai kas mėgina pasinaudoti šia pasauline sveikatos krize, todėl be pasiūlymų pašalinimo, panaikiname ir jų paskyras“, – pridūrė bendrovė.

Maždaug pusę „Amazon“ pardavimų generuoja trečiosios šalys, kurios naudojasi bendrovės internetine prekyviete.

E. Markey suabejojo ​​„Amazon“ budrumu po to, kai žiniasklaidoje pasirodė pranešimų apie net 2 tūkst. proc. siekiančių kurių prekių antkainių, o viename pranešime buvo teigiama, kad bendrovė vykdo tik „atsitiktinį“ prekeivių tikrinimą.

„Niekam neturėtų būti leista pasinaudoti iš baimės ir žmonių kančių, – trečiadienį pareiškė E. Markey. – Raginu „Amazon“ sustoti ir užkirsti kelią koronaviruso paskatintam kainų augimui.“