Praėjusią savaitę, vasario 26 d. Kaišiadorių rajone pareigūnai sulaikė jaunuolį (gim. 2002 m.), kuriam paskirtos kardomosios priemonės – dokumentų paėmimas, pasižadėjimas neišvykti ir perdavimas tėvams.

Kovo 4 d. pareigūnai sulaikė dar vieną jauną vyrą (gim. 2000 m.), kuriam kovo 5 d. skirta kardomoji priemonė – suėmimas dviem mėnesiams.

Abu jauni vyrai įtariami dėl galimai įvykdytų įvairių nusikalstamų veikų, papiktinusių Kaišiadorių rajono gyventojus.

Praėjusių metų gruodžio 5 d. apie 10.00 val. Stasiūnų k. buvo padegtas automobilis „Audi A4“. Vėliau, gruodžio 27 d., apie 9.30 val. kilo gaistas tame pačiame kaime esančioje Parko gatvėje. Kaip vėliau paaiškėjo – dėl pašalinio ugnies šaltinio.

Šiemet laikotarpiu nuo sausio 25 d. 15.00 val. iki sausio 27 d. 8.30 val. toje pačioje gatvėje iš įmonei priklausančių automobilių buvo pavogti katalizatoriai ir akumuliatoriai. Vasario 18 d. Stasiūnų k. apie 3 val. naktį degė pastatas, kuriame įsikūrusi biblioteka, tad buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo visuotinai pavojingu būdu. Vasario 25 d. tame pačiame kaime buvo bandyta padegti gyventojo pavėsinę.

Šie du jauni vyrai įtariami ir dėl melagingai vasario mėnesį kviestos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos – dėl galimai kilusių gaisrų.

Kaišiadorių rajono policijos komisariato pareigūnai šiuo metu dar atlieka 4 tyrimus pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 493 str. 2 d., dėl bendrojo pagalbos centro darbo trukdymo, specialiųjų tarnybų iškvietimo žinant, kad pagalba nereikalinga.

Pareigūnai taip pat aiškinasi, ar minėti asmenys nėra įvykdę daugiau nusikalstamų veikų Kaišiadorių rajone.

Tyrimus organizuoja ir jiems vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 6-ojo skyriaus prokurorai.