Praėjusią savaitę „Delfi“ sulaukė pranešimo, kad Lentvario g. esančioje miško aikštelėje galimai pilamos nuotekos.

Paaiškėjo, kad kitoje pusėje nuo Lentvario g. 3 esantis sklypas nėra suformuotas, o jį pasitikėjimo teise valdo Nacionalinė žemės tarnyba (NŽT). Pagal miesto bendrąjį planą sklypas patenka į miškų ir miškingų teritorijų funkcinę zoną, todėl statybos negalimos.

„Sklypas nėra suformuotas ir įregistruotas nekilnojamojo turto registre, todėl nurodyta teritorija negali būti išnuomota ar kitaip perduota valdyti fiziniams ar juridiniams asmenims“, – nurodė NŽT viešųjų ryšių skyriaus vedėjas Ruslanas Golubovas.

Nuvykus į vietą, „Delfi“ sklype užfiksavo spyna užrakintą šlagbaumą. R. Golubovas sakė, kad NŽT neturi duomenų, kas gali turėti raktą.

„Nurodytos teritorijos greta Lentvario g. 3 patikrinimą planuojame atlikti kovo 19 arba 20 dieną“, – pridūrė jis.

Remiantis Administracinių nusižengimų kodeksu, savavališkas žemės užėmimas užtraukia baudą nuo 300 iki 560 eurų.

Aplinkosaugininkai neatsiliepė

Dėl galimos taršos Lentvario g. „Delfi“ kreipėsi ir į Aplinkos apsaugos departamentą.

Jo atstovė spaudai Ieva Krikštopaitė nurodė, kad informaciją persiuntė departamento pranešimų priėmimo skyriui. Daugiau žinių iki šiol nepateikta.

Beje, kaip galima matyti nuotraukose, sklype yra šiukšlių, taip pat – įtartinų smėliu padengtų vietų

Užfiksavo pats

„Ekologu mėgėju“ pasivadinęs „Delfi“ šaltinis nusprendė pats pabandyti užfiksuoti, kas šeimininkauja aptariamame sklype.

Jo pakabinta medžioklės kamera maždaug per parą užfiksavo, kad šlagbaumą atidaro ir į sklypą patenka miestą tvarkančios „Grindos“ darbuotojai.

Cisterną vežantis automobilis į vietą atvyko ketvirtadienį apie 13:45, o išvyko apie 14:25 – sklype išbuvo apie 40 min.

Kaip ketvirtadienį vakare informavo „Grindos“ rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovas Egidijus Steponavičius, įmonė teritoriją Lentvario g. naudoja kaip lietaus nuotekų grunto surinkimo aikštelę.

„Grinda“ Vilniaus miesto valdybos 1992 metų spalio 22 dienos sprendimu Nr. 2123V Lentvario g. naudoja išeksploatuotą karjerą, kuriame įrengta lietaus nuotekų grunto surinkimo aikštelė. Ši teritorija, pažymėta riboženkliais, nurodyta ir bendrovės turimame Taršos leidime.

Smėlis, molis, žvyras ir dirvožemio sąnašos, surinktos iš Vilniaus miesto lietaus nuotekų tinklų šulinių, nusodintuvų ir smėliagaudžių, naudojamas šio karjero užpildymui.

„Grinda“, būdama atsakinga už lietaus nuotekų sistemų priežiūrą Vilniaus mieste, reguliariai atlieka vamzdyno valymo darbus, nes su kritulių ir tirpsmo vandeniu į vamzdynus patekusios sąnašos gerokai sumažina jo pralaidumą, dėl to užtvindomos svarbios miesto arterijos. Prevenciškai valant magistralinį lietaus nuotekų vamzdyną Vilniaus miesto gatvių užtvindymo rizika gerokai sumažėja.

Aikštelės riboženkliai ir užtvaras buvo įrengti aikštelės perdavimo metu. Įvažiavimas į šią aikštelę iš Lentvario gatvės yra vienintelis ir skirtas patekti tik į ją, todėl siekiant užkirsti kelią savavališkam šiukšlių pylimui, užtvaras yra rakinamas, ribojant prieigą prie šios paskirties teritorijos“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (160)