„Aš tai vertinu kaip nepasitikėjimą ir lygiai taip pat traukiuosi iš ministro pirmininko patarėjo pareigų (...), informavau vakar ministrą pirmininką, kad apie tai svarstau. Bet kai šiandien išgirdau, kad situacijų koordinavimo centro vadovas priėmė sprendimą už mane, jog norėtų, kad aš traukčiausi, nebematau prasmės trukdyti “, – pridūrė jis.

A. Veryga, vadovaujantis Ekstremaliųjų situacijų operacijų centrui, sako paprašęs premjero nušalinti S. Malinauską nuo koronaviruso informavimo grupės, nes šis nederino su juo komunikacijos.

„Komunikacija turi būti derinama su ekstremalios situacijos operacijų vadovu, ji nebuvo su derinama su manimi, tai reiškia, aš negalėdavau žinoti ir tinkamai reaguoti į tam tikras viešas žinutes. Deja, jos išeidavo be mano žinios. Manau, taip negali būti. Taip, asmeninės žinutės“, – sakė ministras.

Trečiadienį S. Malinauskas feisbuke įspėjo, jog trauksis iš pareigų, jei dėl biurokratinių trikdžių šalies įmonėms artimiausiu metu nebus leista gaminti dezinfekcinio skysčio, nes jo trūksta parduotuvėse, kai kurioms švietimo įstaigoms. A. Veryga patikino, kad leidimai įmonėms bus suteikti artimiausiu metu, tad rinkoje skystis atsiras – gydymo įstaigoms, pasak jo, skysčio užtenka, ministerija artimiausiu metu taip pat planuoja įsigyti dezinfekavimo priemonių, kad turėtų jų rezervą įstaigoms prireikus.

„Tikiuosi, kad sprendimai virs realiais darbais. Tiesiog, jei pamatysite kitą savaitę parduotuvėse, viešosiose įstaigose tą skystį rankoms, žinokite, kad viskas yra gerai, yra už ką pagirti ministrą. Bet jeigu to nebus, aš manau, kad tiesiog politikai visi turėtų prisiiminėti atsakomybę“, – sakė S. Malinauskas.

S. Malinauskas premjero patarėju kovos su korupcija, ryšių su parlamentu ir strateginės komunikacijos klausimais pradėjo dirbti 2017 metų liepą.

Jis taip pat ėjo į prezidento postą kandidatavusio S. Skvernelio rinkimų štabo komunikacijos vadovo pareigas.

Prieš tapdamas premjero patarėju penkerius metus S. Malinauskas dirbo naujienų portale 15min.lt, kur rašė verslo temomis, o paskutinius dvejus metus dirbo 15min.lt žurnalistinių tyrimų skyriuje.

Prieš tai S. Malinauskas buvo laidų redaktoriumi radijo stotyje „Žinių radijas“, ėjo žurnalisto, rinkodaros specialisto pareigas „Respublikos leidinių grupėje“.