Pranešama, kad įstaigos bus uždarytos iki kovo vidurio.

Ši priemonė buvo viena iš kelių, svarstomų per trečiadienį vykstantį vyriausybės posėdį dėl pastangų sustabdyti susirgimo COVID-19 plitimą.

Į Italijos naujienų agentūrų skelbiamą informaciją apie uždaromas ugdymo įstaigas anksčiau sureagavo Italijos švietimo ministrė Lucia Azzolina. Pasak jos, sprendimas dar nepriimtas, tačiau tai turėtų būti padaryta per artimiausias valandas Vyriausybės posėdyje. Šalies sporto ministras pridėjo, jog vyriausybė planuoja futbolo mačus taip pat rengti be žiūrovų.

Koronaviruso protrūkio epicentru Europoje tapusi Italija jau pranešė apie daugiau nei 3 tūkst. užsikrėtusiųjų ir 100 mirusių.


Civilinės saugos agentūra nurodė, kad nuo pirmadienio šalyje mirė 27 virusu SARS-CoV-2 užsikrėtę žmonės. Per ankstesnį 24 val. laikotarpį naujų aukų buvo 18.

Daugiausiai žmonių, kuriems buvo nustatytas susirgimas COVID-19, mirė šiauriniame Lombardijos regione aplink Milaną – ten šios ligos neatlaikė 55 pacientai. Emilijos Romanijos regione, kuriame yra Bolonijos miestas, mirė 18 pacientų.

Nuo pirmadienio intensyviosios terapijos palatose gydomų užsikrėtusiųjų skaičius išaugo nuo 166 iki 229, rodo oficialūs duomenys.

Italijoje nuo protrūkio pradžios užfiksuoti iš viso 2 502 užsikrėtimo koronavirusu atvejai. Pareigūnai nurodė atlikę iš viso 25 856 testų šiai infekcijai nustatyti.

Šveicarijos bazėse izoliuojami kariai

Šveicarijos kariuomenė antradienį paskelbė, kad visi jos kariai bus izoliuoti bazėse, jų gretose nustačius užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejį.

Vienam vyrui pirmadienį buvo diagnozuota šio viruso sukeliama liga COVID-19, kai šis ruošėsi atlikti papildomą privalomąją karinę tarnybą, nurodoma ginkluotųjų pajėgų pareiškime.

Šveicarijoje iki šiol patvirtinti 37 koronaviruso atvejai, kurių pirmasis buvo nustatytas prieš savaitę.

Šalies kariuomenė organizuota pagal sukarintų pajėgų principą: šauktiniai atlieka neilgai trunkančią pradinę karo tarnybą ir paskui kasmet būna šaukiami dalyvauti kelių savaičių trukmės mokymuose.

Atliekant privalomą sveikatos patikrinimą prieš tokius mokymus užsikrėtęs vyras atskleidė neseniai sugrįžęs iš Italijos šiaurėje esančio Milano, rašoma pareiškime.

Jame priduriama, kad Italija yra protrūkio labiausiai paveikta Europos šalis ir kad pacientas yra „stabilios būklės“.

Trims žmonėms, buvusiems kartu su vyru viename kabinete, taip pat su juo kontaktavusiems kitiems šauktiniams nedelsiant buvo paskirtas karantinas.

Armija pareiškė taip pat nusprendusi apriboti aktyviąją tarnybą atliekančių karių judėjimą, siekdama užtikrinti, kad prireikus jie būtų pasirengę greitai reaguoti.

Nors kariams nėra uždrausta palikti kareivines, jų buvo paprašyta to nedaryti be rimtos priežasties, naujienų agentūrai AFP sakė kariuomenės atstovas Danielis Reistas.

Šveicarija, siekdama užkirsti kelią užkrato plitimui, penktadienį uždraudė iki kovo 15 dienos organizuoti bet kokius renginius, turinčius daugiau nei 1 000 dalyvių, todėl teko atšaukti Ženevos tarptautinė automobilių parodą.

Ženevoje, kur įsikūrusios Jungtinės Tautos ir daugybė kitų tarptautinių organizacijų, buvo užfiksuoti keli užsikrėtimo atvejai; vienas iš jų buvo nustatytas Europos transliuotojų sąjungos (EBU) biure.

„Galime patvirtinti, kad vienam iš EBU darbuotojų, anksčiau šią savaitę sugrįžusiam iš šiaurės Italijos buvo diagnozuota COVID-19“, – AFP sakė organizacijos atstovas Davidas Goodmanas.

Jis pridūrė, kad atsargumo dėlei dar dalis darbuotojų buvo karantinuoti savo namuose.

Vis daugiau šalių ribojant renginių organizavimą, kad būtų sutramdytas viruso plitimas, D. Goodmanas pareiškė, kad EBU „nagrinėja įvairius galimus scenarijus“ kalbant apie itin populiarų „Eurovizijos“ dainų konkursą, šiemet turintį vykti gegužės mėnesį Nyderlanduose.