Trečiadienį paskelbtu įsaku draudžiama eksportuoti iš viso 17 tipų priemones, įskaitant kaukes, plastiko plėvelės antbačius, pirštines, chirurginius drabužius, dujokaukes, apsauginius kostiumus ir daugkartinio naudojimo biologinės apsaugos kostiumus.

Draudimu siekiama „apginti Rusijos piliečių interesus“, koronaviruso epidemijai visame pasaulyje nusinešus daugiau kaip 3 tūkst. gyvybių. Užsikrėtusiųjų pasaulyje yra maždaug 92 tūkstančiai.

Draudimas netaikomas siuntoms, kurios siunčiamos iš šalies kaip humanitarinė pagalba arba asmeniniam naudojimui skirti daiktai.

Įsake nurodyta pirmadienio data, kuomet draudimas ir įsigaliojo. Jis turėtų galioti iki birželio 1 dienos.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas praėjusį mėnesį paragino uždaryti vaistines, kurios kelia medicininių kaukių kainas.

Rusijoje yra šeši patvirtinti koronaviruso atvejai. Tarp šių pacientų yra trys žmonės, sugrąžinti į tėvynę iš kruizinio laivo „Diamond Princess“, kuriame prie Japonijos krantų buvo paskelbtas karantinas, ir du Kinijos piliečiai. Apie pirmą atvejį Maskvoje, susijusį su Italijoje pabuvojusiu rusu, buvo paskelbta pirmadienį.

Šalis uždraudė atvykti praktiškai visiems Kinijos piliečiams, nors pagrindinė oro linijų bendrovė „Aeroflot“ vis dar vykdo kai kuriuos skrydžius į Kiniją ir iš jos.

Rusija taip pat suvaržė iraniečių ir iš Pietų Korėjos keliaujančių žmonių atvykimą.