43-ejų argentinietis kovo 1 d. sugrįžo iš Italijos, o 33-ejų čilietis mėnesį praleido Pietryčių Azijoje, kur ir užsikrėtė koronavirusu.

Argentinos sveikatos apsaugos ministras Ginesas Gonzalezas Garcia patvirtino, kad pacientas yra izoliuotas nuo tada, kai kovo 1 d. atvyko į Buenos Airių privačią sveikatos kliniką.

„Patvirtinome pirmą atvejį. Tai yra pacientas, kuris atvyko iš Italijos“, tačiau taip pat lankėsi kitose Europos šalyse, sakė G. Gonzalezas Garcia.

Ministras tikino, kad Argentina yra pasirengusi susitvarkyti su koronavirusu, o „pirmasis atvejis nėra sudėtingas“.

„Yra šalys, kurioms pavyko užkirsti kelią plitimui, ir šalys, kurioms nepavyko. Tikiu, kad virusas bus suvaldytas“, – teigė G. Gonzalezas Garcia.


Tuo tarpu Čilės sveikatos apsaugos ministras Jaime Manalichas informavo, kad 33-ejų pacientas buvo nuvežtas į Talkos miesto ligoninę.

Jis daug laiko praleido Singapūre, o į Čilę sugrįžo vasario 25 d.

Talkos ligoninės direktorius Alfredo Donoso tikino, kad pacientui „gana lengvi“ koronaviruso simptomai pasireiškė tik praėjus savaitei po sugrįžimo.

„Į ligoninę atvykęs jis smarkiai karščiavo, tačiau dabar temperatūra normalizavosi, jis nebejaučia jokių simptomų ir yra izoliuotas čia, Talkos ligoninėje“, – sakė A. Donoso.

Čiliečiui dar bus atlikti pakartotiniai tyrimai prieš išleidžiant iš ligoninės.

Iš viso Pietų Amerikoje užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius siekia 17. Labiausiai paveiktos šalys yra Ekvadoras (7 atvejai) ir Meksika (5).

Sveikatos apsaugos pareigūnai visame pasaulyje bando sustabdyti mirtino koronaviruso COVID-19 plitimą, kurio protrūkis prasidėjo Kinijoje gruodį ir iki šiol pražudė daugiau nei 3 100 žmonių.

Žemyninėje Kinijoje užfiksuota daugiau nei 80 tūkst. užsikrėtimo atvejų ir 2 981 mirtis. Po jos seka Pietų Korėja (5 186 atvejai, 28 mirtys), Italija (2 502 atvejai, 79 mirtys) ir Iranas (2 336 atvejai, 77 mirtys).