Tai bus antras bandymas per vieną mėnesį suformuoti funkcionuojančią vyriausybę šioje buvusios Rytų Vokietijos žemėje, jos CDU parlamentarams vasario mėnesį balsavus drauge su kraštutinių dešiniųjų „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) ir taip sukėlus tikrą žemės drebėjimą nacionalinėje politikoje.

Visoje šalyje kilus pasipiktinimui, per vasario 5-osios balsavimą išrinktas liberalų kandidatas atsistatydino ir Tiuringija liko be vadovo.

Tačiau daug svarbiau tai, kad numanomas CDU politikų bendradarbiavimas su kraštutiniais dešiniaisiais išprovokavo A. Merkel politine įpėdine turėjusios tapti Annegret Kramp-Karrenbauer (Anegret Kramp-Karenbauer) pasitraukimą ir naujas varžybas dėl to, kas vadovaus Vokietijos kanclerės partijai.

Balandžio 25 dieną įvyksiančių CDU vadovybės rinkimų varžybos yra nauja kanclerės centristinio kurso šalininkų ir tų, kas mano, kad CDU turi sukti dešinėn, kova dėl partijos kontrolės.

Tačiau kol kas niekas dar nepateikė įtikinamo atsakymo CDU problemai Tiuringijoje, atsidūrusioje tarp kraštutinių dešiniųjų ir kraštutinių kairiųjų.

Per vasario 5-osios balsavimą nušalintas žemės premjeras Bodo Ramelowas iš kraštutinės „Kairės“ (Die Linke) partijos dabar varžosi su Tiuringijos AfD lyderiu Bjoernu Hoecke, vienu radikaliausių partijos veikėjų, o nuo A. Merkel konservatorių vėl priklausys jėgų pasiskirstymas.