TOP-16 G grupės rungtynėse jau anksčiau galimybes patekti į ketvirtfinalį praradę Dainiaus Adomaičio auklėtiniai 83:75 (20:12, 23:15, 24:23, 16:25) įveikė Stambulo „Galatasaray“.

Įsirašęs 3 pergalę „Rytas“ grupėje užsitikrino trečiąją vietą, o „Galatasaray“ lieka su 2 laimėjimais ir iš paskutinės, ketvirtosios vietos nepakils, nors prieš šias rungtynes dar turėjo teorinių galimybių.

Jeigu „Galatasaray“ ekipa būtų laimėjusi Vilniuje, trečiadienį jai būtų tekę tikėtis, jog „Monaco“ paskutinėse grupės rungtynėse namie pralaimės Kazanės UNIKS. Visgi dabar visi šie skaičiavimai nebeturi prasmės.

Vilniuje po dviejų kėlinių šeimininkai pirmavo 43:27, o trečiajam kėliniui įpusėjus skirtumas tarp komandų pasiekė 26 taškus (65:39).

Ketvirtojo kėlinio pradžioje atkarpą vilniečiai pralaimėjo 0:10 ir leido svečiams iš Turkijos priartėti (67:60), bet paskutinėmis minutėmis atsilaikė.

„Rytas“ vertėsi be Martyno Echodo ir Pako Cruzo, o rezultatyviausi tarp nugalėtojų buvo po 13 taškų surinkę Tu Holloway, Dovis Bičkauskis ir Evaldas Kairys (7 atk. kam.). 12 taškų prie pergalės pridėjo Arnas Butkevičius, 9 – Cameronas Bairstow, 8 – Deividas Sirvydis, po 4 – Eimantas Bendžius, Mindaugas Girdžiūnas ir Marekas Blaževičius.

Pralaimėjusiems 22 taškus surinko Zachas Auguste'as, 18 – Aaronas Harrisonas.

Pažymėtina, kad pagal bendrą efektyvumo koeficientą „Rytas“ varžovus pranoko 99-57.

Trečiadienį „Monaco“ ir UNIKS tiesiog išsiaiškins, kuri komanda grupėje bus pirma, o kuri antra. Dabar jos abi turi po 3 pergales.

Turnyro lentelė prie likusias paskutines rungtynes

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)