„Kovo 2 dieną Rusijos Federacijos piliečiui patvirtintas susirgimo nauja koronavirusine infekcija COVID-19 atvejis“, – nurodoma institucijos pranešime.

„Remiantis epidemiologiniu tyrimu, nustatyta, kad jaunuolis susirgo 2020 metų vasario 2 dieną atostogaudamas Italijoje“, – priduriama jame.

Pasak pranešimo, „patenkinamos“ būklės pacientas šiuo metu yra izoliuotas infekcinėje ligoninėje.

Portugalijoje – pirmasis koronaviruso atvejis

Portugalija pirmadienį pranešė apie pirmąjį šalyje patvirtintą užsikrėtimo koronavirusu atvejį. Sveikatos apsaugos ministrės Martos Temido teigimu, Sars-CoV-2 nustatytas 60 metų amžiaus daktarui iš Porto miesto.

Tikėtina, kad vyras užsikrėtė, kai lankėsi Šiaurės Italijoje. Ministrė nurodė, kad užsikrėtęs vyras nuo sekmadienio vakaro laikomas ligoninėje, jo būklė stabili.

Be kita ko, Portugalijoje koronavirusas įtariamas dar vienam asmeniui – 33 metų vyrui iš Porto. Jis neseniai lankėsi Ispanijoje, kur koronavirusu užsikrėtusių žmonių skaičius siekia 110.

Pasak M. Temido, Portugalija gali susidurti su panašia padėtimi kaip Italija, kur užsikrėtusiųjų jau daugiau kaip 1 500, bet šalis neva yra pasiruošusi tokiam galimam atvejui.