Pirmadienį į Vilnių su Maskvos srities „Chimki“ komanda atvykęs gynėjas iš JAV dar neseniai čia jautėsi kaip namuose.

2017-2019 metais Lietuvos sostinėje rungtyniavęs 31-erių atakų organizatorius taip gerai pritapo „Ryto“ gretose, kad net buvo išrinktas komandos kapitonu.

Bet dabar jo prisiminimus iš vilnietiško karjeros etapo temdo klubo vadovybės ginčas.

L. Kleizos sukritikuotas R. Jarutis atsakomąjį smūgį kirto pasitelkdamas ir Ch. Kramerio istoriją.

Klubo direktorius tikino, kad L. Kleizos suderėta sutartis su įžaidėju, atvykusiu iš „Oldenburg“ ekipos, buvo neadekvati, „Rytas“ esą nepagrįstai dengė ir kai kurias asmenines krepšininko išlaidas.

„Kodėl Ch. Krameris prieš tai Vokietijoje uždirbo triskart mažiau, o iš „Ryto“ perėjęs į Eurolygoje žaidžiantį „Chimki“ irgi gauna mažiau nei Vilniuje? Taip, puikus žaidėjas, komandos kapitonas. Bet kodėl Vilniuje – gražiame mieste, turinčiame konkurencingą komandą – jis uždirbo tokius pinigus?

Kodėl ne tik žaidėjui, bet ir jo šeimos nariams buvo leista skraidyti verslo klase ir išskirtinai vienos aviakompanijos reisais? Gal dėl lojalumo taškų ar dar dėl kažko? Kodėl į klubą ateidavo sąskaitos iš privačios klinikos dėl Ch. Kramerio žmonos vaisingumo tyrimo? Kodėl žaidėjams leidžiama nuomotis butus už pakankamai dideles sumas?“, – prieš tris savaites kalbėdamas su Krepšinis.lt, klausimus L. Kleizai viešai kėlė R. Jarutis.

Pirmadienį paklaustas apie „Ryto“ vadovybės vidinį ginčą, Ch. Krameris neslėpė sekantis situaciją.

„Žinau, kad mano vardas buvo panaudotas kaip ginklas šioje kovoje. Iš savo pusės galiu pasakyti tik tiek, kad viskas, ką klubas darė mano atžvilgiu, buvo numatyta mano sutartyje. Taigi, kad ir ką dabar kalbėtų apie mane, tai yra neteisinga“, – Krepšinis.lt pažymėjo amerikietis, su žmona Allie 2018 metais Vilniuje susilaukęs dukros Sophie.

Tiesiai pasiteiravus, ar kone dešimteriopai didesnį biudžetą turinčio „Chimki“ gretose iš tikrųjų uždirba mažiau nei „Ryte“, krepšininkas tai neigė.

„Ne, tai nėra tiesa. Mano atlyginimas – mano asmeninis reikalas, todėl nenoriu viešinti skaičių. Bet galiu patvirtinti, kad paskleista informacija yra netiksli“, – sakė Ch. Krameris.

Primename, kad antradienį jis su kitais Rimo Kurtinaičio auklėtiniais stos prieš Kauno „Žalgirį“.

Eurolygos rungtynių Kaune pradžia – 20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)