Susitarimas žymi svarbiausią etapą steigiant naują, Jungtinių Arabų Emyratų sostinėje įsikūrusią žemų sąnaudų oro linijų bendrovę „Wizz Air Abu Dhabi“. Bendrovė ketina siūlyti skrydžius Europoje, Artimuosiuose Rytuose, Azijoje ir Afrikoje.

„Siekiame didinti keleivių srautus ir sukurti paklausą augančiam Abu Dabio turizmui, ekonominei įvairovei, todėl „Wizz Air“ misija įtraukta į Abu Dabio ekonomikos strategiją“, – sako „Wizz Air“ vadovas József Váradi.

Tikima, kad susitarimas prisidės prie naujų darbo vietų kūrimo, augins šalies ekonomiką ir į Abu Dabį pritrauks daugiau turistų. Pasirašyta sutartis atitinka Abu Dabio 50 mlrd. Jungtinių Arabų Emyratų dirhamų vertės akceleratoriaus programą (angl. accelerator programme) „Ghadan 21“, kuri skatina Emyratų plėtrą investuodama į verslą, inovacijas ir žmones.

„Turizmas yra Abu Dabio augimo strategijos prioritetas. Reikšmingos investicijos skiriamos ne tik oro uostams, bet ir turizmo infrastruktūrai, įskaitant viešbučius, kurortus ir kultūros objektus. Partnerystė su „Wizz Air“ ir kitomis bendrovėmis padės Jungtinių Arabų Emyratų sostinę paversti konkurencinga regionine ir tarptautine poilsio, verslo keliautojų vieta“, – sako ADDH vadovas Mohamed Hassan Al Suwaidi.

Oro linijų plėtros komanda jau pradėjo procesus su Jungtinių Arabų Emyratų civilinės aviacijos administracija dėl oro vežėjo pažymėjimo ir veiklos licencijos gavimo. Planuojama, kad personalo atrankos ir įdarbinimo procedūros prasidės per ateinančius mėnesius. Nauja bendrovė sutelks dėmesį į krypčių kūrimą Centrinėje, Rytų ir Vakarų Europoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)