Šios komandos tarpusavyje žaidė ir ketvirtojo etapo Sidnėjuje (Australija) finale. Tuomet dramatišką pergalę išplėšė Fidžis. Los Andžele PAR rinktinė pasiekė revanšą, kai pratęsime pergalingą žeminimą pelnė Sakoyisa Makta.

Fidžio regbininkai galingai pradėjo finalą ir per pirmas penkias minutes pelnė tris žeminimus be atsako – 19:0. Vis dėlto PAR ekipa dar pirmajame kėlinyje sušvelnino atsilikimą, o paskutinėmis antrojo kėlinio akimirkomis Branco du Preezas išlygino rezultatą ir išplėšė pratęsimą.

Prieš tai PAR rinktinė ketvirtfinalyje susitiko su šeimininkais amerikiečiais ir pergalę pasiekė taip pat po tikros dramos – 12:10.

Taip dužo Los Andžele gausiai susirinkusių JAV rinktinės sirgalių viltys laimėti namų etapą. Pusfinalyje PAR ekipa 17:0 palaužė šio sezono lyderę Naujosios Zelandijos komandą.

Fidžis ketvirtfinalyje 26:5 eliminavo anglus, o pusfinalyje pademonstravo tikrą regbio-7 spektaklį ir net 43:7 sutriuškino Australiją.

Trečiąją vietą Los Andžele užėmė Naujoji Zelandija, kuri mažajame finale po atkaklios kovos 21:19 palaužė australus.

JAV rinktinė, kuri namuose buvo laimėjusi etapus 2018 ir 2019 metais, turėjo tenkintis penktąja pozicija, paskutinėse rungtynėse 24:19 nugalėjus prancūzus.

Šeštasis etapas bus surengtas kovo 7-8 dienomis Vankuveryje (Kanada).

Pasaulio regbio-7 serijos lyderių rikiuotė po penkių etapų:

1. Naujoji Zelandija 93 tšk.
2. PAR 89
3. Fidžis 72
4. Prancūzija 67
5. Anglija 64
6. Australija 62
7. JAV 60
8. Argentina 53
9. Airija 45
10. Kanada 40.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)