Ankstų pirmadienį prekybos centre „V-Mall“ pasigirdus šūviams ir į įvykio vietą atvykus ginkluotiems pareigūnams, iš jo buvo evakuoti pirkėjai ir darbuotojai.

„Patvirtinome pranešimus apie... tai, kad buvęs... apsauginis įkaitais paėmė kai kuriuos mūsų darbuotojus“, – sakoma prekybos centro administracijos pranešime.

Manilos prekybos centruose įsikūrusios ne tik tokios įstaigos kaip restoranai ar parduotuvės, bet ir bažnyčios ir medicinos centrai. Pirmadienį, kai prasidėjo incidentas, „V-Mall“ pastatas buvo pilnas žmonių.

To Manilos rajono, kur įsikūręs minimas prekybos centras, meras žurnalistams kiek anksčiau sakė, kad vienas „nepatenkintas“ buvęs apsauginis su savimi turi šaunamųjų ginklų ir granatų, bet ši informacija kol kas nebuvo patvirtinta.

„Šiuo metu negalime tiksliai nustatyti, kiek [žmonių] yra viduje. Mūsų vertinimu, ten yra apie 30 žmonių“, – nurodė San Chuano meras Francis Zamora (Fransis Samora).

Jis pridūrė, kad įkaitai laikomi prekybos centro administracinėse patalpose, o mažiausiai vienas žmogus buvo pašautas. Nukentėjęs asmuo buvo nugabentas į ligoninę, jo būklė stabili.

Pareigūnai pradėjo derybas su įkaitus paėmusiu asmeniu, kuris reikalauja galimybės kalbėtis su kitais apsauginiais ir žiniasklaida.

2010 metais vienas iš darbo pašalintas policininkas grasindamas automatu Maniloje užgrobė autobusą su 25 keleiviais, daugiausiai turistais iš Honkongo, reikalaudamas grąžinti jį į darbą. Šis incidentas pareikalavo aštuonių turistų gyvybių.