„Graikija iki didžiausio įmanomo lygio sugriežtino savo sausumos ir jūrų sienų apsaugą“, – sakė vienas šaltinis vyriausybėje.

Kitas šaltinis policijoje naujienų agentūrą AFP informavo, kad patruliavimas pasienyje buvo dvigubai sustiprintas ir kad daugelis tarnybų buvo paragintos padidinti parengties lygį.

„Viskas kontroliuojama, nėra pagrindo nerimauti“, – AFP sakė šis pareigūnas.

Šaltinis kariuomenėje savo ruožtu pareiškė, kad iš pasienyje esančio šiaurės rytinio Evro regiono Turkijos teritorijoje buvo pastebėta apie 300 žmonių.

„Šie skaičiai nėra įprasti“, – pabrėžė pareigūnas.

Vienas aukšto rango Turkijos pareigūnas anksčiau penktadienį pareiškė, kad Ankara nebelaikys uždarytų savo sienų pabėgėliams, norintiems pasiekti Europą. Tokia žinia nuskambėjo netrukus po to, kai per antskrydį Sirijos šiaurėje žuvo 33 turkų kariai.

Be grupės migrantų, pastebėtų prie Graikijos sausumos sienos, Aivadžiko pakrantę Turkijos vakarinėje Čanakalės provincijoje pasiekė dar viena grupė žmonių, norinčių nuplaukti laivais į graikų Lesbo salą, informavo turkų privati naujienų agentūra DHA.

AFP reporteriai iš Lesbo pranešė, kad ten atvyko laivas su 15 afganų, įskaitant kelis vaikus.

Turkija, kur šiuo metu gyvena apie 3,6 mln. sirų pabėgėlių, būgštauja, kad į šalį gali atvykti daugiau žmonių, nors daugelis turkų vis labiau piktinasi jų buvimu.

Tuo metu Graikija ir jos partnerės Europos Sąjungoje baiminasi dar vieno potencialaus pabėgėlių antplūdžio iš Sirijos. 2015 metais į Europą pateko daugiau nei 1 mln. prieglobsčio prašytojų, bet vėliau ES ir Ankara pasirašė susitarimą dėl atvykėlių skaičiaus kontrolės.

Bulgarija penktadienį pasekė Graikijos pavyzdžiu ir sustiprino sienų kontrolę, Turkijai paskelbus, kad nebestabdys pabėgėlių, norinčių keliauti į Europą.

„Anksti ryte nusiuntėme policijos pajėgas prie mūsų sienų [su Turkija]. Tai, kad turkų pasieniečiai atsitraukė, kelia nerimą“, – žurnalistams sakė premjeras Boiko Borisovas.

„Šiuo metu ten yra realus pavojus: žmonės bėga nuo bombardavimų“, – pridūrė jis.

Turkų aukšto rango pareigūnas penktadienį naujienų agentūrai AFP sakė, kad Turkija, kurioje yra beveik 4 mln. sirų pabėgėlių, „nebelaikys užvertų durų pabėgėliams, norintiems keliauti į Europą“.

Graikija anksčiau penktadienį paskelbė, kad „iki didžiausio įmanomo lygio“ griežtina sienų apsaugą.

Graikija ir jos partnerės Europos Sąjungoje nuogąstauja dėl galimos naujos pabėgėlių iš Sirijos bangos. Per 2015-ųjų pabėgėlių krizę į Senąjį žemyną atvyko daugiau kaip milijonas žmonių, kol blokas ir Turkija susitarė dėl atvykėlių skaičiaus kontrolės.

Beveik palei visą Bulgarijos 259 km sieną su Turkija eina spygliuotos vielos tvora, kad pėsčiomis keliaujantys migrantai ir prieglobsčio prašytojai pastaraisiais metais aplenktų šią šalį.