Ankstyvą penktadienio rytą per Lietuvą nuvilnijo žinia, kad Šiauliuose diagnozuotas pirmasis koronaviruso mūsų šalyje atvejis. Liga nustatyta iš Bolonijos savaitės pradžioje sugrįžusiai moteriai.

Po skubiai sušaukto ekstremalių situacijų komisijos posėdžio sveikatos ministras Aurelijus Veryga užsiminė apie rekomendacijas Šiauliuose „nebeplanuoti masinių renginių arba jų atsisakyti“, taip palikdamas erdvę diskusijoms – kokių valdžios žingsnių tikėtis toliau ir kas bus tuo atveju, jei medikai diagnozuos ir daugiau viruso atvejų.

„Kol kas planuojame ir tikimės, kad renginys įvyks. Būtų apmaudu, jei būtų kitaip – juk varžyboms jau buvome pasirengę maždaug 98 procentais. Kita vertus, saugumo vardan vykdysime viską, kas mums bus nurodyta.

Apie susidariusią situaciją ir diagnozuotą koronavirusą jau informavome Tarptautinę teniso federaciją, laukiame jos atsakymo su rekomendacijomis“, – Delfi sakė Lietuvos teniso sąjungos prezidentas Ramūnas Grušas.

Stipriausios sudėties Portugalijos rinktinė į Lietuvą atskrenda sekmadienį. Tą pačią dieną į gimtinę iš Italijos sugrįžta ir nedalyvaujant Ričardui Berankiui lietuvių lyderiu turintis tapti Laurynas Grigelis. Tiesa, jis sugrįžta ne iš koronaviruso židiniu tapusios šiaurinės Italijos, o iš Romos.

Treniruotes Šiauliuose abi komandos pagal tvarkaraštį pradės jau pirmadienį. Burtų traukimas numatytas kovo 5 d., ketvirtadienį, o pats teniso mačas – penktadienį ir šeštadienį.

R. Grušas pripažino, kad varžybų perkėlimas į kitą vietą ar kitą datą – sunkiai įsivaizduojamas dalykas.

„Mes žadame laikytis visų saugos reikalavimų, kuriuos esame gavę jau anksčiau. O jeigu gautume nurodymą varžybas perkelti... Gal galimybė žaisti Vilniuje būtų, bet aš sunkiai įsivaizduoju ją realiai.

Greičiausiai to neleistų ir tarptautinė teniso federacija, varžybos būtų tiesiog atšauktos. Trumpai tariant, dabar viskas „pakabinta“, laukiame naujienų, kurias galime išgirsti bet kurią minutę“, – teigė R. Grušas.

Primename, kad R. Berankiui nusprendus praleisti mačą, aukščiausią reitingą iš lietuvių (475) turi L. Grigelis. Be jo rinktinės kapitonas Rimvydas Mugevičius į komandos sudėtį taip pat įtraukė Julių Tverijoną (ATP-784), po sunkios traumos į kortus grįžtantį Luką Mugevičių bei jaunuosius Vilių Gaubą (ITF U18-613) ir Ainių Sabaliauską (ITF U18-624).

Savo ruožtu Portugalijos komandos kapitonas Rui Machado prieš lietuvius išrikiuos savo pajėgiausius tenisininkus. Komandos sudėtyje yra Joao Sousa (ATP-68), Pedro Sousa (ATP-108), Joao Dominguesas (ATP-150) ir Frederico Silva (ATP-190).

Portugalai yra akivaizdūs mačo favoritai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)