Pirmieji apie tai pranešė portalas 15min.lt, o „Delfi“ tokią informaciją patvirtino premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas.

„Maršrutų, keliavimo priemonių tikslių, reisų, tikrai nurodyti negalime, bet iš tikrųjų iš Italijos yra du maršrutai, vienu iš jų pasinaudojo.

Galiu patvirtinti, kad tai buvo skrydis iš Bolonijos, o iš Veronos skrydžio tiesiog nėra. Kitas klausimas – koks reisas, kaip keliavo, tai mes to nesakome, nes tada kiekvienas žmogus, buvęs lėktuve, ims panikuoti ir galvoti, kad jis jau yra viruso nešiotojas; šiandien matome, kad net ir artimiausios aplinkos mėginiai nepasitvirtina“, – portalui „Delfi“ sakė S. Malinauskas.

Kauno oro uostas patvirtino, kad lėktuve buvo 169 keleiviai.

Kalbant apie kitus lėktuve buvusius keleivius, S. Malinauskas pasakojo, kad šiuo metu vyksta nuolatinis specialių naujų tepinių siuntimas iš Šiaulių į Vilnių.

„Buvo klausimas. ar giminaičiai sveiki, tai mes galėsime pasakyti 17 val.

Turint omeny lėktuvą, yra aiškus atstumas, – jeigu žmogus toliau nei per tam tikrą metrų kiekį, jis tiesiog netiriamas, nes tai nebėra rizikos zona, tokia metodika – pasaulinė ir vienoda. Yra tam tikras vietų skaičius į skirtingas puses – jeigu ten aptinkamas bent vienas atvejis, tada teritorija plečiama, bet tikrai ne visas lėktuvas apklausiamas“, – sakė jis.

Lietuvos oro uostų atstovų teigimu, keleiviai lėktuvui nusileidus buvo nukreipti į atskirą zoną, kur juos patikrino NVSC specialistai.

Kol kas žinoma, kad moteris koronavirusu užsikrėtė Veronoje, o į Kauną parskrido vasario 24-ąją. Remiantis Kauno oro uosto oficialiame puslapyje pateikta informacija matyti, kad kryptimi Bolonija–Kaunas reguliariai skraido pigių sąnaudų bendrovė „Ryanair“.

„Delfi“ į kompaniją kreipėsi komentaro, tačiau kol kas jo negavo. Atsakymus gavus, publikacija bus papildyta.

Šiuo metu pacientė yra izoliuota Respublikinėje Šiaulių ligoninėje, kur tokiems susirgimams gydyti pritaikyta infrastruktūra.

Tikrinamas kontaktinių asmenų ratas

„Dabar tokia situacija, kai liga dar neplinta nuo mūsų gyventojų kitiems mūsų gyventojams, kol kas tai yra atsivežtiniai atvejai, mūsų gyventojai užsikrėtė kitose šalyse. Jeigu dabar nevaldysime situacijos, virusas gali pradėti plisti nuo mūsų gyventojų“, – penktadienio rytą sakė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Ligoninės direktorius Remigijus Mažeika džiaugėsi, kad moteris atsakingai pažiūrėjo į rekomendacijas.

„Visos procedūros buvo reglamentuotos pagal ekstremalių situacijų rekomendacijas. Šiąnakt į ligoninę pateko moteris, iškvietus greitosios pagalbos automobilį. Ji 24 dieną paskrido iš Veronos, pasijuto ne visai gerai 25 dieną. Reikia pasidžiaugti, kad pilietė buvo labai gerai informuota, kaip elgtis grįžus iš epideminių židinių centrų. Pasijutusi negerai, nuotoliniu būdu susitvarkė nedarbingumo pažymėjimą, išvengė kontakto darbe, viešose vietose“, – sakė jis.

Ligoninės direktorius taip pat teigė, kad pasipildė ir karantinuotų jos kontaktinių asmenų ratas.

„Po to, kai pateko pacientė, buvo atvežti greitosios pagalbos automobiliu kontaktiniai asmenys, kurie gyvena atskirai. Naktį buvo trys, jie izoliuoti atskiroje palatoje. Šiuo metu jų būklė gera, temperatūros neturi. Paskutinis ryte atvežtas pilietis – moters vyras, jis kontaktinis, irgi izoliuotas“, – kalbėjo R. Mažeika.

Šiaulių ligoninėje šiuo metu yra 1 patvirtintas koronaviruso atvejis ir 4 stebimi kontaktiniai asmenys.

Spaudos konferencijoje buvo patvirtinta, kad moteris – šiaulietė. Kontaktiniai jos asmenys, kurie yra izoliuoti, nevyko kartu su ja į Italiją. Kalbama apie jos kolegas, su kuriais ji keliavo į Veroną.

„Kalbama apie 5 asmenis, kurie vyko su ja į konferenciją Veronoje. Dviejų piliečių mėginiai neigiami“, – kalbėjo Šiaulių ligoninės direktorius.

S. Malinauskas teigė, kad šiuo metu tikrinamas jos kontaktinių asmenų ratas.

„Kiti specialistai bendrauja su kontaktiniais asmenimis, didėja tų žmonių ratas. Mes laukiame tyrimų rezultatų, jei bus reikalinga, jie irgi bus karantinuojami“, – sakė premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas.

„Matome aiškią praktiką: visiškai reali situacija, kad šeimos nariai ar jos kolegos gali būti visiškai sveiki“, – sakė S. Malinauskas.

S. Malinauskas taip pat pridėjo, kad visos kelionės lėktuvu aiškios, yra standartinės procedūros, kaip kontaktai toliau tikrinami.

„Ji yra karantine, izoliuota nuo bendruomenės, jaučiasi visiškai gerai, nusiskundimų jokių nėra“, – apie moters būklę sakė Šiaulių ligoninės vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (331)