Gautomis žiniomis, politikas į ligoninę buvo atgabentas sunkios būklės trečiadienį. Tyrimai patvirtino, kad jis užsikrėtęs koronavirusu. Ketvirtadienio rytą Hadi Khosrowshahi mirė.

Diplomato artimiesiems užuojautą pareiškė Irano URM vadovas Mohammadas Javadas Zarifas.

Anksčiau ketvirtadienį Irano Medžliso (parlamento) Nacionalinio saugumo komiteto vadovas Mojtaba Zonuras pareiškė, kad jam atlikto testo dėl koronaviruso rezultatai buvo teigiami. Be to, susirgimas diagnozuotas Irano viceprezidentei moterų ir šeimos reikalams Masoumeh Ebtekar, Medžliso deputatui Mahmoudui Sadeghi, sveikatos apsaugos ministro pavaduotojui Irajui Harirchi.

Irano sveikatos apsaugos ministerija apie pirmuosius užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejus pranešė vasario 19 d. Infekuotųjų buvo rasta Kumo mieste. Oficialiais duomenimis, Irane patvirtinti 245 užsikrėtimo atvejai, mažiausiai 26 infekuotieji jau mirė.

Naujojo koronaviruso Covid-19 sukeltos pneumonijos protrūkis buvo užfiksuotas praėjusių metų gruodžio pabaigoje Kinijos Uhano mieste, kuriame gyvena 12 milijonų žmonių. Pasaulio sveikatos organizacija pripažino jį tarptautinio masto nepaprastąja situacija. Be Kinijos, infekuotųjų rasta 44-iose šalyse.

Kinijos valdžia iki šiol patvirtino apie 80 tūkstančių užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų, 2744 infekuotieji jau mirė.