Apie Čekiškės kaimo fermoje sandėliuojamus kalnus atliekų buvo pranešta ne kartą. Sausio pabaigoje apie tai socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė konservatoriai Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas ir parlamentarė Aistė Gedvilienė, gavę informacijos apie tai, kad plastikas į fermą pakliuvo per kelias tarpines įmones iš Vilniaus mechaninio biologinio apdorojimo gamyklos.

Netrukus išsiaiškinta, kad atliekos – 129 tono plastiko – priklauso bendrovei „Countryplast“, minėtame pastate neturėjusiai leidimo sandėliuoti atliekas bei neatlikusiai poveikio aplinkai vertinimo.

Tačiau tai – ne vienintelės įmonės turtas. Reaguojant į 2019 m. gruodžio 3 ir 2020 m. sausio 28 dienomis gautus pranešimus paaiškėjo, kad ta pati įmonė neteisėtai sandėliuoja dar 274 tonas plastiko Rudausių kaime Vilniaus rajone esančiame pastate.

Aplinkos apsaugos departamento atstovės Ievos Krikštopaitytės teigimu, atsižvelgiant į tyrimo rezultatus, UAB „Countryplast“ už atliekų sandėliavimą neturint tokiai veiklai reikalingų leidimų ir didesnio nei 5 kubiniai metrai nepavojingų atliekų kiekio laikymo pažeidžiant atliekų tvarkymo reikalavimus surašyti administracinių nusižengimų protokolai. Jie perduoti nagrinėti Vilniaus regiono apylinkės tesimo Vilniaus rajono rūmams.

Juridiniam asmeniui už vykdytą veiklą neturint taršos leidimo ir nepavojingų atliekų laikymą neturint tam teisės taip pat surašyti gamtos išteklių naudojimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimų protokolai. Sprendimą dėl to, kokią nuobaudą juridiniam asmeniui skirti priims Aplinkos apsaugos departamento (AAD) Teisės departamentas.