Beveik 90 proc. respondentų apklausoje, kurią atliko Vokietijos prekybos rūmai Kinijoje ir ES prekybos rūmai Kinijoje, nurodė, kad jų verslai patyrė vidutinį ar sunkų koronaviruso protrūkio poveikį.

Beveik pusė respondentų prognozavo, kad įmonių pajamos pirmoje 2020-ųjų pusėje sumažės dviženkliais skaičiais, o ketvirtis respondentų prognozavo, jog pajamos smuks daugiau nei 20 proc.
Apie pusė iš 577 tyrimo dalyvių teigė ketinantys sumažinti savo metinius verslo tikslus.

Bendrovės pagrindiniais iššūkiais įvardijo nenuspėjamas taisykles ir suvaržančius karantino nurodymus.

„Kadangi kovai su „Covid-19“ virusu buvo sudarytas viena kitai prieštaraujančių taisyklių kratinys, įvairiose šalies vietose yra taikomi vis kiti nurodymai, tad prekių ar žmonių judėjimas Kinijoje tapo beveik neįmanomas“, – sakė ES prekybos rūmų Kinijoje vadovas Joergas Wuttke.

„Nors viruso plitimo sulaikymas yra pati svarbiausia užduotis, taip pat reiktų teikti pirmenybę didesnių jurisdikcijų priemonių standartizavimui, kad būtų įmanoma realiąją ekonomiką sugrąžinti į senas vėžes“, – pridūrė jis.

Tyrimas vyko vasario 18-21 dienomis.

Dauguma gamyklų ir verslų visoje Kinijoje nevykdė veiklos sausio ir vasario mėnesiais, taip bandant užkirsti kelią tolimesniam „Covid-19“ viruso plitimui. Nuo viruso jau mirė daugiau nei 2,7 tūkst. žmonių, o užsikrėtusiųjų skaičius šalyje perkopė 78 tūkst.

koronaviruso vizualas
Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)