Sausio pabaigoje pristatytas garsą slopinančių sienelių Vitės kvartale projektas susilaukė gyventojų pasipriešinimo, mat pagal sprendinius būtų panaikinta šiuo metu gyventojų dažnai naudojama perėja per bėgius. Sienelių projektas parengtas ir Giruliams, kovą vyks viešas jo pristatymas.

Atlikta triukšmo analizė parodė, kad aplink Girulių geležinkelio stotį yra 73 objektai, kurie patenka į didesnio nei leidžiama triukšmo zoną.

Planuojama įrengti septynias 3,5-5 metrų aukščio akustines sienas. Bendras jų ilgis siektų 1 363 m.

Vietomis, kur akustinių sienelių įrengimas sudėtingas ar neįmanomas, atsižvelgiant į triukšmo lygį, numatoma pakeisti namų išorinius langus, o esant būtinybei - ir duris. Tokios priemonės, manoma, prireiks 5 namams, esantiems Stoties ir Vasarotojų gatvėse.

Buvo lyginti 5 galimi sienelių variantai. Galiausiai pasiūlyta medžio drožlių ir betono mišinio triukšmą slopinančių sienelių statyba. Teigiama, kad jos turėtų tarnauti bent 50 metų.

Sienelė bus suprojektuota iš lygių ir banguotų elementų (blokelių), nes, pasak projektuotojų, paviršiaus nelygumai dar labiau padidina garso sugertį. Vis dėlto siekiant užtikrinti esamos pervažos matomumo trikampį, dalis triukšmą slopinančių sienelių projektuojamos iš skaidrių elementų.

Įrengiamos triukšmą slopinančios sienelės užtvers esamą tarnybinį praėjimą stoties ribose. Pėstieji šiuo metu kerta geležinkelio kelius greta esančios automobilių pervažos ribose.

Triukšmą slopinančių sienelių Girulių geležinkelio stotyje statybos projekto projektinių pasiūlymų viešas svarstymas su visuomene vyks kovo mėn. 19 d. 17.30 val. Turistų g. 14. Pasiūlymus projektuotojams galima teikti iki kovo 18 d. adresu K. Kalinausko g. 10-8, Vilnius, el. p. vilnius@ardanuy.com.