Solistas „pagarsėjo" prorusiškais pasisakymais

Kaune surengtą koncertą lydėjo ir ne pati geriausia politinė potekstė. Grupės vokalistas Fredas Durstas spėjo pagarsėti Putino režimą remiančiais prorusiškais pasisakymais.

Vedęs iš Krymo kilusią merginą amerikietis kiek anksčiau atvirai gyrė Rusiją ir teisino jos okupacinę politiką Ukrainos atžvilgiu. Vienu metu jis pareiškė galvojantis persikelti gyventi į Rusiją, klausė, kas turi kontaktų su vietos valdžios atstovais, galinčiais jam padėti gaunant šios šalies pilietybę.

Šie F. Dursto pareiškimai neliko nepastebėti, atlikėjas sulaukė ne tik kritikos. Rusijos okupuoto Donecko „kultūros ministras“ šį atlikėją kartu su grupe pakvietė surengti koncertą. Atlikėjas viešoje erdvėje pasidžiaugė kvietimu ir minėjo ieškosiantis tinkamos datos išvykai...

Šie F. Dursto prorusiški pareiškimai neliko nepastebėti ir Lietuvoje. Keli žinomi pramogų pasaulio atstovai minėjo Kaune rengiamą koncertą ignoruosiantys vien dėl grupės solisto politinių pareiškimų, atvirai demonstruojamo prorusiškumo.

Atėjo pašėlti, o politika – ne pagrindinis kriterijus

Į Kauno „Žalgirio“ areną besirenkant ne itin gausiai „Limp Bizkit“ gerbėjų miniai, DELFI teiravosi, kokią vietą sprendime ateiti į pasirodymą užima grupės lyderio išsakyti prorusiški teiginiai bei Krymo okupacijos fakto neigimas.

„Mes „Limp Bizkit“ muziką klausome nuo vaikystės, todėl atsiradus progai juos išvysti gyvai ir atėjome čia. Politika lieka politika, nepritariame tiems pasisakymams, bet šiuo atveju mums įdomiau muzika“, – sakė keli studentiško amžiaus jaunuoliai.

Pusamžiai vyrai nustebo išgirdę klausimą apie F. Dursto prorusiškus pasisakymus. Jie sakė esantys šio atlikėjo bei grupės gerbėjai, tačiau minėjo nieko nežinantys apie jo deklaruotas politines nuostatas.

Kitas pašnekovas tikino neteisinantis F. Dursto ir bandė kiek giliau pažvelgti į prielaidas, leidusias susiformuoti būtent tokiai jo pasaulėžiūrai.

„F. Durstas buvo vedęs iš Krymo kilusią rusę, matomai, jį supo žmonos bei jos artimųjų formuojamas informacinis laukas, „novorosijos“ naratyvas. Nenuostabu, kad viešėdamas žmonos gimtinėje ir rengdamas ten koncertus jis „pasigavo“ tam tikras ideologines nuostatas. Štai kas nutinka, kai žmogui trūksta kritinio mąstymo bei platesnio požiūrio. Nepaisant viso to, muzika, šiuo atveju yra svarbiau“, – sakė viename Kauno universitetų socialinius mokslus studijuojantis „Limp Bizkit“ kūrybos gerbėjas.

Pelnė maištininkų ir triukšmadarių vardą

Grupė „Limp Bizkit“ 1994 metais buvo įkurta Floridoje. Jos sudėtis: vokalistas Fredas Durstas, boso gitaristas Samas Riversas, būgnininkas Johnas Otto, didžėjus DJ Lethal ir gitaristas Wesas Borlandas. Per savo ilgą kūrybinį gyvenimą grupė buvo nominuota trims Grammy premijoms, pelnė daugybę kitų premijų ir apdovanojimų, išleido 7 sėkmingus albumus ir pardavė daugiau kaip 100 milijonų įrašų kopijų.

Koncertuodami daugybėje koncertų ir festivalių „Limp Bizkit“ įgijo garsių maištininkų ir triukšmadarių šlovę, nes jų pasirodymus dažnai lydėjo skandalai ir gerbėjų neramumai. Grupei greitai išpopuliarėjo ir tapo žinoma visame pasaulyje.

Pastaraisiais metais didesnę laiko dalį grupė skyrė naujų idėjų ir įkvėpimo paieškai, o paraleliai užsiėmė kitais projektais. Pavyzdžiui, Fredas Durstas pasižymėjo kaip talentingas aktorius ir režisierius.

2019 metų rudenį ekranuose pasirodė jo filmas „Fanatikas“, kuriame pagrindinį vaidmenį atliko Johnas Travolta. Ir štai visai neseniai „Limp Bizkit“ pagaliau grįžo prie savo tiesioginio darbo įrašų studijoje ir scenoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)