Sasekso kunigaikštis šiuo metu yra Edinburge ir dalyvauja savo paties kuruojamame tvaraus turizmo susitikime. Pagrindinė jo misija – populiarinti kelionių projektą „Travalyst“ – vieną iš tvaraus turizmo iniciatyvų, rašoma portale yahoo.com.

Princas Harry pateikė keletą tvaraus turizmo propagavimo idėjų. Viena iš jų – sukurti internetu pasiekiamą vertinimo sistemą, per kurią pavyktų sužinoti, kiek dėmesio konkretūs oro vežėjai, apgyvendinimo paslaugų teikėjai ir atostogų organizatoriai skiria ekologijai.

Sveikindamasis su nuomonę apie jo idėjas pasirengusiais išsakyti delegatais Edinburgo tarptautinių konferencijų centre, princas Harry atrodė atsipalaidavęs ir laimingas.

Iš Londono jis atvyko traukiniu ir pats nešėsi savo daiktus.

Kaip sakė žurnalistė Ayesha Hazarika, pačioje susitikimo pradžioje kunigaikštis labai aiškiai nurodė vadinti jį tiesiog Harry, be įprasto kreipinio „princas“.

„Norime išgirsti tiesą ir perspektyvas įvairiose pramonės srityse. Neketiname iš naujo išradinėti rato – daug puikaus darbo jau padaryta“, – džiaugėsi kunigaikštis.

„Bet mūsų atliktas tyrimas eilinį kartą parodė, kiek daug iniciatyvų nesugebėjo pažadinti vartotojų sąžiningumo“, – apgailestavo jis.
„Kartu turime siekti populiarinti tinkamos praktikos pavyzdžius, jau taikomus įvairiose pasaulio šalyse. Škotija – puikus mūsų teiginių įrodymas. Škotijos tikslai neatriboti nuo holistinių ambicijų, ir taip galėtų būti elgiamasi visoje Jungtinėje Karalystėje ir net pasaulyje“, – toliau kalbėjo Harry.

„Škotija – viena sparčiausiai besiplečiančių turizmo vietovių pasauliniame kontekste. Ji – tvaresnį naudojimą propaguojančio požiūrio šalininkė. Kaip tik todėl jos įžvalgos kalbant apie šias problemas yra tokios vertingos“, – nurodė jis.

O štai ką Sasekso kunigaikštis parašė socialiniame tinkle „Instagram“:
„Šiandien Sasekso kunigaikštis lankysis Škotijoje – vienoje iš sparčiausiai besiplečiančių turizmo vietovių visame pasaulyje – ir išklausys, kas daroma regione, kad tvarumas taptų pagrindiniu atostogų planuotojų rūpesčiu, prisidedančiu prie aplinkos apsaugos ir pagalbos vietos bendruomenėms.

Turistų skaičius visame pasaulyje sparčiai auga, todėl, atsižvelgdamas į tai, kad keliautojų troškimai didėja, kunigaikštis inicijavo tarptautinės partnerystės projektą „Travalyst“, kurio tikslas – pasirūpinti, kad pramonė efektyviau apsaugotų bendruomenes, vis dažniau susiduriančias su tokiomis problemomis kaip perpildymas, tarša ir klimato pokyčių nulemtos ekstremaliosios situacijos. Bendruomenių palaikymas įgalins šių vietovių apsaugą.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)