Austrijos vyriausybės atstovė atsisakė atskleisti užsikrėtusios moters darbovietę, tačiau Austrijos žiniasklaida tvirtino, kad tai 108 kambarius turintis „Grand Hotel Europa“ Insbruko centre.

„Niekas negali patekti (į viešbutį) ir iš jo išeiti, kol valdžia tikrina, kas su ja galėjo turėti kontaktų“, – AFP žurnalistams sakė Tirolio žemės vyriausybės atstovė. Ji teigė, kad izoliuota ir moters gyvenamoji vieta.

Moteris ir jos partneris buvo izoliuoti ligoninėje Insbruke. Medikai patvirtino, kad abu jie užsikrėtė koronavirusu. Praėjusią savaitę pora iš viruso paveikto Lombardijos regiono automobiliu atvyko į Insbruką.

Moteris susisiekė su sveikatos pareigūnais, kai jai pasireiškė karščiavimas, tačiau dabar abiejų 24-mečių temperatūra yra normali, teigė Guenteris Weissas iš Insbruko medicinos universiteto.

Pirmas atvejis Rumunijoje

Antradienį Rumunijoje užfiksuotas pirmas užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejis. Tai pranešė „Reuters“, remdamasi šalies televizija.

Gautomis žiniomis, infekuotasis prieš tris savaites grįžo iš Italijos. Jis paguldytas į vieną iš Bukarešto infekcinių ligoninių ir gydomas karantino sąlygomis.

Naujojo koronaviruso Covid-19 sukeltos pneumonijos protrūkis buvo užfiksuotas praėjusių metų gruodžio pabaigoje Kinijos Uhano mieste, kuriame gyvena 12 milijonų žmonių. Pasaulio sveikatos organizacija pripažino jį tarptautinio masto nepaprastąja situacija. Be Kinijos, infekuotųjų rasta daugiau kaip 30-yje šalių.

Kinijos valdžia iki šiol patvirtino apie 80 tūkstančių užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų, 2663 infekuotieji jau mirė.

PSO misijos Kinijoje vadovas: pasaulis „paprasčiausiai nepasiruošęs“ viruso plitimui

Pasaulis „paprasčiausiai nėra pasirengęs“ suvaldyti naujojo koronaviruso protrūkio, antradienį pareiškė bendros Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) ir Kinijos ekspertų misijos vadovas. Jis valstybes ragino pasimokyti iš Kinijos patirties.

„Turite būti pasiruošę tai valdyti didesniu mastu...ir tai reikia daryti greitai“, – žurnalistams Ženevoje sakė Bruce'as Aylwardas. Jis pareikalavo, kad pasaulio valstybės būtų „pasirengusios taip, tarsi žinotų, kad virusas smogs jau rytoj“.

Pirmadienį Kinijoje prasidėjusiai tarptautinių ekspertų misijai vadovaujantis B. Aylwardas džiaugėsi dėl drastiškų ir koncentruotų priemonių, kurių epidemijai suvaldyti buvo imtasi Kinijoje.
Tačiau jis teigė esąs sunerimęs – kitos šalys nėra pasirengusios pakankamai greitam atsakui.
„Kiek šalių skaičiuoja ligoninių lovas, planuoja ventiliatorius...ir laboratorijų pajėgumus, kad tai įveiktų?“, – klausė jis.

„Turi pasikeisti mąstymo būdas. Reikia planuoti“, – tvirtino B. Aylwardas.

Tačiau kol kas, pareigūno teigimu, „šalys dar nėra pasirengusios“.

Jis taip pat pareiškė, jog „netikrą saugumo jausmą“ šalims galėjo suteikti greita Kinijos reakcija ir kokybiškas COVID-19 viruso gydymas.

„Kinija žino, kaip apsaugoti žmones nuo COVID-19...Taip nebus visuose pasaulio kampeliuose“, – teigė B. Aylwardas. – Tai rimta liga.

PSO misijos Kinijoje vadovas tvirtino, kad didžiausią susirūpinimą kelia neturtingos šalys su silpna sveikatos apsaugos sistema.