Antradienio popietę paskelbtame policijos pranešime nurodyta, kad sužeistųjų skaičius dabar pasiekė „beveik 60“. Pareigūnai prašo kitus sužeistus arba daugiau informacijos apie įvykį turinčius žmones su jais susisiekti.

Pasak tyrėjų, pirmadienį automobilį vairavęs asmuo nebuvo girtas, tačiau neatmetama galimybė, kad buvo veikiamas narkotikų, pranešė naujienų agentūra DPA.

Įtariamasis kol kas neapklaustas, nes pats yra sužeistas, sakė policijos atstovas žurnalistams netoli įvykio vietos Folkmarzene, Heseno žemėje.

Tarp sužeistųjų yra 18 vaikų, kurių jauniausias – vos trejų metų.

Incidentas įvyko praėjus kelioms dienoms po toje pačioje Heseno žemėje įtariamo kraštutinių dešiniųjų pažiūrų vyriškio įvykdytų šaudynių Hanau mieste, pareikalavusių devynių gyvybių.

Pirmadienį visoje Heseno žemėje buvo atšauktos karnavalo eisenos, sostinėje Vysbadene antradienį buvo atšaukta vaikų karnavalo procesija.

Tačiau kol kas pareigūnai dar neišsiaiškino vairuotojo motyvų, todėl šio incidento išpuoliu nevadina.

„Mačiau, kaip jis išvažiavo. Atrodė, lyg jis būtų apsvaigęs nuo narkotikų, kai pasakė „aš greitai atsidursiu laikraščiuose“, – pasakojo įtariamojo kaimynas Vokietijos transliuotojui RTL.

Tačiau Frankfurto prokuratūra jau pradėjo tyrimą dėl įtariamo pasikėsinimo nužudyti.

Pasak prokurorų, pareigūnai suėmė dar vieną tą įvykį filmavusį asmenį.

Ant žemės gulintys vaikai

Liudininkai pasakojo, kaip vyras, važiuodamas dideliu greičiu, pasuko savo sidabrinės spalvos automobilį „Mercedes“ į žmonių minią, dalyvavusią tradiciniame „Rožių pirmadienio“ parade nedideliame Folkmarzeno mieste.

„Man paskambino žmona ir aš iš karto ten išbėgau. Pamačiau kruviną savo dukrą, gulinčią ant žemės“, – pasakojo 33 metų Svenas Hirdleris dienraščiui „Bild“.

Jo ketverių metų dukrelė atsipirko gana lengvais sužeidimais ir smegenų sukrėtimu.

Antradienio rytą Folmarzene dar galima buvo išvysti karnavalo platformų ir balionų. Įvykio vietoje matėsi pagalbos automobilių ir išvežamas įtariamojo „Mercedes“ .

Kaip pranešė Heseno policija, 35 sužeistieji tebėra gydomi ligoninėje, o 17 jau sugrįžo namo.

Baimės atmosfera

Folkmarzene, kaip ir kituose Vokietijos miestuose, Užgavėnių išvakarėse buvo švenčiamas vadinamasis „Rožių pirmadienis“. Per šią šventę kostiumais pasipuošę suaugusieji ir vaikai dalyvauja paraduose, kur žmonės groja įvairiais muzikos instrumentais ir nuo platformų žiūrovams mėto saldainius.

Karnavalas turėjo būti atgaiva po praėjusią savaitę Heseną ir visą Vokietiją sukrėtusių šaudynių Hanau.

Šis įvykis sukėlė susirūpinimą dėl stiprėjančių kraštutinių dešiniųjų nuotaikų šalyje po to, kai birželį buvo nužudytas vienas migrantus palaikęs politikas, o per antisemtinį išpuolį Halės sinagogoje spalį žuvo du žmonės.

Be to, į žmonių minią įsirėžiančio automobilio vaizdinys priminė kitą kruviniausią teroristinį išpuolį šių laikų Vokietijos istorijoje, kai 2016 metų gruodį džihadisto vairuojamam sunkvežimiui įvažiavus į žmonių minią Berlyno kalėdiniame turguje žuvo 12 žmonių.

Išpuolį įvykdęs prieglobsčio prašytojas iš Tuniso patvirtino priklausęs džihadistų grupuotei „Islamo valstybė“.

Po šaudynių Hanau mieste vidaus reikalų ministras Horstas Seehoferis penktadienį pažadėjo sustiprinti policijos pareigūnų pajėgas prie mečečių, traukinių stotyse, oro uostuose ir pasienyje.