Tinklalapris Foreigner.fi skelbia, kad jau birželio 1-ąją šiemet Suomijoje įsigalios naujos Kelių eismo taisyklės (KET). Jose numatyta nemažai pokyčių, naujų baudų ir netgi naujų ženklų.

Vienas iš įdomiausių ir sukėlusių daugiausiai diskusijų – apžvalus mėlynos spalvos ženklas su baltomis kraštinėmis. Šis ženklas vairuotojus informuos, koks minimalus leistinas greitis galioja vienoje ar kitoje vietoje.

Dennisas Pastersteinas, Suomijos Policijos eismo saugumo centro direktorius, savo „Twitter“ paskyroje informavo, kad pareigūnai pasirengę nustatyti baudas nuo 100 eurų tiems, kurie važiuos lėčiau nei reikalauja ženklai.


Teigiama, kad tai, ar vairuotojai laikosi nurodyto minimalaus leistino greičio ir nevažiuoja lėčiau, galės stebėti eismo saugumo kameros.

Apie naująją taisyklę tuojau ėmė diskutuoti internautai. Ne vienas pripažino, kad dar mokydamiesi vairuoti girdėjo iš instruktorių, kad jeigu važiuos kur kas lėčiau nei visas eismo srautas ir šitaip trukdys kitų ir kenks savo saugumui, jie neabejotinai galės būti nubausti.

Ženklai, kurie netrukus atsiras Suomijos keliuose, yra ir Lietuvoje. Apvalus ženklas su mėlynu fonu bei jame esančiais skaičiais, nurodo riboto minimalaus greičio ruožą. Kitaip tariant, šio kelio ženklo galiojimo ribose reikia važiuoti ne lėčiau nei nurodo kelio ženklas.

Be to, Lietuvoje yra naudojamas ir kitas ženklas – mėlyno foto keturkampis su baltais skaičiais jame. Šis ženklas nurodo rekomeduojamą važiavimo greitį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)