Po to, kai socialiniuose tinkluose paskelbtas įrašas sulaukė tokio milžiniško dėmesio, berniuko mama pridūrė, kad Quadeno Bayleso „liga yra tikra“ ir kad ji kasdien nerimauja dėl jo gerovės.

„Netekti vaiko – baisiausias kiekvieno tėvo košmaras. Aš gyvenu košmare kiekvieną dieną, – prisipažino Y. Bayles. – Visuomet privalau būti pasiruošusi blogiausiam. Turiu omenyje jo sveikatos būklę ir bandymus nusižudyti. Visa tai yra tikra, tik žmonės nesupranta.“

Tačiau „Twitter“ naudotojai mano, kad neva devynerių metų amžiaus liliputas, žaibiškai išpopuliarėjusiame vaizdo klipe verkęs, jog iš jo visi tyčiojasi, iš tikrųjų yra vyresnis ir tiesiog sumanė papokštauti, informuoja nypost.com.

Internautai iškėlė versiją, kad berniukas iš tikrųjų yra vyresnis, nei tvirtina jo mama, be to, jie rado nuotraukų, kad šeima iš tiesų gyvena labai pasiturinčiai ir jo motinos papasakota istorija ne visai atitinka tiesą.

„Q. Baylesas, sulaukęs milijonų žmonių užuojautos, įskaitant Australijos aktorių Hugh Jackmaną, iš tikrųjų yra 18-os metų amžiaus ir visus gražiai apmovė“, – „Twitter“ parašė Jasmein Dowe.

Jos žinutę bendrino keletas naudotojų, pridėję nuotraukų iš Q. Bayleso „Instagram“ paskyros, kuriose jis atrodo gerokai vyresnis. Tą pačią dieną J. Dowe „Twitter“ paskyra, regis, buvo užblokuota.

Kita vertus, 2016 m. birželio mėnesį televizijos kanalo NBC laidoje „Today“ buvo parodytas jaudinantis reportažas apie akivaizdžiai jauną berniuką, vedžiojantį šunį Buddy ir pasakojantį, kaip keturkojis bičiulis padeda ištverti patyčias.

Parodytame siužete Q. Baylesas neturi dviejų priekinių dantų, o laidos vedėjai nurodė, kad tuo metu jam buvo penkeri.

2015 m. balandžio mėnesį televizijos laida „Living Black“ taip pat parodė reportažą apie Q. Bayleso vargus ir filmuotą medžiagą, kurioje jis yra jaunesnis.

Vienai iš berniuko giminaičių priklausančioje „Facebook“ paskyroje yra duomenų, kad 2012 m. ji bendrino nuotraukų, kuriose Q. Baylesas – dar visai kūdikis. Paklausta, kiek jam tada buvo metų, mama parašė: „Mažyliui 15 mėnesių. Tebūnie jis palaimintas!“

Visgi J. Dowe žinutėje teigiama, kad Q. Baylesas „turi daug pinigų ir visus apmulkino“.

„Jeigu klystu, pateikite nuorodą į šaltinį ir paaiškinkite, kodėl esu neteisi, – rašė ji. – Jis yra „Instagram“ įžymybė „@quadosss“ ir pašalino savo 18-ojo gimtadienio žinutės antraštes.“

„Twitter“ naudotojas „shanrrr“ pasidalijo šia žinute ir pridūrė: „Kas čia per nesąmonė? Jam 18-a? Ir jis yra aktorius?“

Q. Bayleso „Instagram“ paskyroje yra nuotraukų, sukėlusių įtarimą internautams.

„Twitter“ naudotojas Raymondas Michaelis taip pat paskelbė keletą nuotraukų, kuriose Q. Baylesas atrodo vyresnis, ir parašė: „Man atrodo, kad galbūt šis vaikas iš tikrųjų yra labai geras aktorius. Nežinau...“

Tiesa, R. Michaelio paskyros autentiškumo nepavyko patvirtinti, užtat jo žinute pasidalijo „@nicholasrocha94“ ir pareiškė: „Dabar ir man kyla klausimų.“

Šokiruojantys patyčias kenčiančio berniuko žodžiai sujaudino pasaulį

Devynmetis berniukas iš Australijos, kuriam dėl mažo ūgio mokykloje tenka kęsti patyčias, sulaukė didelio palaikymo socialiniuose tinkluose – taip pat iš garsenybių.

Australų aktorius Hughas Jackmanas tviteryje paskelbtame vaizdo įraše sakė berniukui: „Tu esi stipresnis nei gali įsivaizduoti“. Jis paragino žmones būti malonius vieni kitiems. „Gyvenimas pakankamai sunkus“, – kalbėjo H. Jackmanas.

Žemaūgis JAV komikas Bradas Williamsas iki penktadienio per kampaniją internete surinko 200 000 dolerių (180 000 eurų), kad pakviestų vaiką su motina apsilankyti Disneilende JAV. JAV prezidento Donaldo Trumpo sūnus Ericas tviteryje pasidalijo žiniasklaidos pranešimu apie berniuką ir parašė: „Tegul Dievas palaimina šį mažą berniuką“.

Prieš tai devynmečio iš Brisbeno motina feisbuke paskelbė širdį draskantį savo verkiančio sūnaus, kurį pasiėmė iš mokyklos, vaizdo įrašą.

„Tėvai, auklėtojai, mokytojai: tai mobingo efektas“, – sakė ji antrajame plane. Ir pridūrė: „Ir jūs klausiate, kodėl vaikai žudosi. ...Aš turiu sūnų, kuris beveik kasdien susiduria su savižudybės rizika“.

Feisbuke įrašas penktadienį peržiūrėtas 17 mln. kartų. Socialinėje žiniasklaidoje pasipylė solidarumo pareiškimai iš viso pasaulio.

Tačiau dabar jau ištrinta ne tik berniuko paskyra socialiniuose tinkluose, bet ir mamos paviešintas vaizdo įrašas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)