Apie pareigūnų avariją DELFI sekmadienį jau rašė. Vėliau ėmė aiškėti konflikto, kurio raminti skubėjo policininkai, aplinkybės.

Policijos duomenimis, incidentas apie 8.30 val. kilo prie Vilniaus ir Benediktinių gatvių sankryžos, šalia naktinio klubo „Mojito Nights“.

Iš klubo išėję trys užsieniečiai ir lietuvis pradžioje kalbėjosi, kažką aiškinosi. Netrukus žodinis konfliktas peraugo į muštynes. Vaizdo kameros užfiksavo, kad itin agresyvus buvo vienas iš užsieniečių, antras jam padėjo, trečias beveik nesikišo. Lietuvis nuožmumu nenusileido. Jie apspardė vienas kitą, apkūlė kumščiais.

Kelis kartus puolė muštis ir antras užsienietis. Bet tada įsikišdavo kas nors iš greta esančių vyrų, ir afrikiečiai pasitraukdavo. Po pauzės jie vėl bandydavo dviese užpulti oponentą, apsikeisdavo smūgiais, o kai kas nors dar įsikišdavo, vėl atsitraukdavo.

Besitalžant vidury gatvės, teko sustoti pravažiuoti negalinčiam „Toyota“ vairuotojui. Tuo pasinaudojo užsieniečių trijulė – sušoko į automobilį ir užsirakino jame. Bet didžiai užsirūstinęs lietuvis nenurimo – bandė pasiekti juos per vairuotojo dureles. Niekuo dėtas vairuotojas iššoko iš automobilio ir pasitraukė saugiu atstumu.

Užsieniečiai užrakino visas automobilio dureles, o lietuvis tada iš netoliese stovinčio taksi (vairuotojas buvo viduje, tad mašina nebuvo užrakinta) pasičiupo gesintuvą ir ėmė juo daužyti „Toyta“, kurioje slėpėsi užsieniečiai. Išdaužė vairuotojo pusės langą, galinį suskaldė, apdaužė variklio dangtį ir kt.

Tada du iš trijulės atsirakino dureles ir spruko, trečias liko automobilyje. Tuo metu atvyko policija (pirmieji du ekipažai, buvę arčiausiai incidento vietos, susidūrė J. Basanavičiaus ir Švitrigailos gatvių sankryžoje, todėl teko siųsti kitus patrulius).

Pabėgusius muštynių dalyvius pareigūnai greitai surado. Pastebėti buvo nesunku: vienas jų buvo tik su marškinėliais – striukė, kaip ir batas, liko muštynių vietoje.

Lietuvis (gim. 1975 m.) ir du Nigerijos piliečiai bei kamerūnietis (visi gimę 1992 m.) sulaikyti. Nors vienas iš užsieniečių konflikte beveik nedalyvavo, jis sulaikytas, nes neturėjo dokumentų, bus nustatinėjama jo asmenybė. Taip pat pareigūnai aiškinsis ar šie asmenys Lietuvoje gyvena legaliai.

Visi muštynių dalyviai buvo išgėrę. Lietuviui nustatytas kiek didesnis, nei 1 prom. girtumas. Panašus girtumas nustatytas ir vienam iš užsieniečių, kiti du buvo blaivesni: 0,8 ir 0,4 prom.

Policijoje visi nurimo. Lietuvių kalbos nemokantys užsieniečiai su vertėju bus apklausti pirmadienį. O sulaikytasis lietuvis pareigūnams sakė, kad vienas iš afrikiečių „prisikabino“ prie jo draugo. Lietuviai liepė užsieniečiui atsiprašyti, dėl to ir kilęs konfliktas, peraugęs į muštynes. Sulaikytasis pareigūnams sakė nesąs rasistas, jį tiesiog įsiutino.