Toronte gyvenantis ledo valymo mašinos vairuotojas Davidas Ayresas ramiai stebėjo vietos „Maple Leafs“ ir Karolinos „Hurricanes“ susitikimą, kuomet pastarajai komandai prireikė pagalbos.

Svečiai antrajame kėlinyje dėl traumų prarado abu savo vartininkus Jamesą Reimerį bei Petrą Mrazeką ir liko be šios pozicijos žaidėjo.

Pagal NHL taisykles, tokiu atveju į vartus stoti turi ne vienas iš aikštės žaidėjų, o netoliese esantis mėgėjas, arenoje atliekantis „atsargos vartininko“ funkcijas.

Toronte tokias funkcijas atlieka 42-ejų ledo valytojas D. Ayresas, kuris kartais padeda NHL bei AFL pirmenybėse žaidžiantiems miesto klubams ir treniruotėse.

„Maple Leafs“ teritorijoje vykstančiuose NHL mačuose į pagalbą D. Ayresą gali pasikviesti tiek šeimininkai, tiek svečiai, kaip nutiko būtent šiuo atveju.

Vyriausiu vartininku debiutantu NHL istorijoje tapęs 42-ejų vyras vos žengęs ant ledo praleido du įvarčius, tačiau vėliau atrėmė 8 iš 10 „Maple Leafs“ smūgių bei tapo didvyriu.

Dėl vietos atkrintamosiose varžybose kovojančių ekipų akistatose „Hurricanes“ su D. Ayreso pagalba sugebėjo iškovoti pergalę.

Už pasirodymą NHL mače „atsargos vartininkui“ yra numatytas 500 JAV dolerių atlygis bei galimybė pasilikti dėvėtus marškinėlius. Vis dėlto D. Ayresui, kuriam prieš 15 metų buvo persodintas inkstas, šis šansas reiškia daug daugiau.

„Tai buvo neįtikėtina. „Hurricanes“ vyrukai buvo fantastiški. Jie tiesiog patarė man pasilinksminti ir nepergyventi dėl to, kiek įvarčių praleisiu. Tai buvo mano momentas ir turėjau juo mėgautis. Tai ir padariau.

Noriu padėkoti ir „Maple Leafs“ sirgaliams. Nors man teko žaisti už varžovų komandą, žiūrovai buvo puikūs ir mane palaikė. Jie džiaugėsi už kiekvieną mano atlaikytą smūgį. Tai buvo nuostabu“, – džiaugsmu po rungtynių tryško D. Ayresas.

Rungtynių didvyrį itin aktyviai palaikė jo žmona, kuri dėl savo įrašų tviteryje greitai tapo socialinių tinklų žvaigžde.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)