Belgijos krepšininkai siekia jau penktąjį kartą iš eilės patekti į Europos čempionatą, tačiau belgų sudėtyje šįkart nėra kelių pajėgių Eurolygoje žaidžiančių ir traumas patyrusių krepšininkų. Samas Van Rossomas iš „Valencia“ gydosi traumą, o Ismaelis Bako iš Vilerbano ASVEL ketvirtadienį žaidė Eurolygos mačą.

Negana to, Belgijos rinktinėje trūksta traumuotų Jeano Salumu („Pistoia Basket“), Hanso Vanwijno (Antverpeno „Telenet Giants“) ir Vrenzo Bleijenbergho („Telenet Giants“). Anot B. Matkevičiaus, šios netektys varžovams yra itin reikšmingos, tačiau jie turi panašaus stiliaus žaidėjų, kurie sieks užkamšyti atsiradusiais spragas.

„Didelė netektis yra Salumu, kuris pridarė problemų kitoms komandoms, puolime ypatingai. Vanwijnas taip pat labai svarbus, gali žaisti per trečią-ketvirtą pozicijas. Šie praradimai tikrai nemaži, bet jie turi kitų žaidėjų, kuriais gali tuos krepšininkus pakeisti ir produktyviai sužaisti. Jie turi žaidėjų, kurie tam tikras savo roles atlieka gerai.“

Vienas tokių žaidėjų – Jonathanas Tabu, kuris 2015 metais buvo vienas pagrindinių sensacingos pergalės prieš lietuvius kalvių Europos čempionate. Tuomet snaiperis pelnė 16 taškų. Vis dėlto B. Matkevičius įsitikinęs, kad Belgijos rinktinėje yra ir didesnių pavojų už 34-erių gynėją, vilkintį Prancūzijos klubo „Le Portel“ marškinėlius.

„Tabu, žinoma, yra vienas iš tų lyderių. Galiu dar Quentiną Serroną išskirti, kuris yra geras ir užtikrintas metikas. Khalidas Boukichou po krepšiu taip pat bus iššūkis, su kuriuo turėsime susitvarkyti. Per jį daug žaidžia ne tik duodami jam daryti taškus, bet jis gerai ir nusimetinėja, gerai mato aikštę. Ir draugams negaili perdavimų.

Nereikia susikoncentruoti ties vienu Tabu, reikia ir kitų žaidėjų nepamiršti, nes jie tiek pat bėdų gali pridaryti. Nėra Salumi, bet dabar jie turi kitą improvizuotoją – Bambergo „Brose“ atstovą Retiną Obasohaną, kuris yra vienas iš tų ardančių žaidėjų. Jis ardo gynybą, aštriai prasiveržia, tai labai geras atletas. Jis gali belgų puolimui atverti duris“, – pasakojo treneris.

Kalbėdamas apie lietuvių pranašumus, B. Matkevičius pabrėžė ūgį ir ilgą atsarginių suolą. Anot specialisto, pagrindinė Lietuvos krepšininkų užduotis penktadienio vakaro rungtynėse bus vienam prie kito priprasti.

„Mūsų dydis visose pozicijose yra didelis, todėl turime dominuoti kovodami dėl kamuolių ir gerai apsiginti su aktyviomis rankomis. Reikia uždaryti jų perdavimus ir nebijoti bėgti, jeigu turėsime progų. Čia viskas priklausys rungtynių eigoje nuo to, kaip mes apsiginsime ir ar atsiras ta erdvė puolimui.

Mes turime gerą dydį, ilgą atsarginių suolelį. Reikės rotuoti žaidėjus ir žiūrėti, kad visi produktyviai įsiterptų. Galbūt Tomas Dimša pradės rungtynes starto penkete, to negaliu išduoti.

Dėl Motiejūno pamatysime, mes visi žiūrėsime, kaip atrodo komanda. Vos susirinkę turime vienas prie kito priprasti. Tiek mes prie Donato, tiek Donatas prie kitų žaidėjų. Pirmiausia turime vienas prie kito priprasti, o kaip belgams bus – čia jau jų problema“, – dėstė B. Matkevičius, besitikintis Monse penktadienį jaustis kaip namuose.

„Jauki salė, jauki arena. Manau, kad bus ir lietuvių pakankamai daug. Tikimės, kad užkariausime šią salę, kaip praėjusiais metais užkariavome Olandijoje. Manau, kad turėsime palaikymą ir žiūrėsime, ar tas aidas girdisi dar garsiau nei Olandijoje“, – tarė treneris ir Bostono „Celtics“ skautas.

Lietuvos ir Belgijos rinktinės Monse susitiks 21:30 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)