Londone jau antrą minutę šeimininkus gelbėjo virpstas ir vartininkas Hugo Lloris, po akimirkos atlaikęs pakartotinį Timo Wernerio smūgį.

Antro kėlinio pradžioje gaisras liepsnojo jau Juliano Nagelsmanno treniruojamos ekipos baudos aikštelėje, bet jį užgesino Vokietijos bronzinių prizininkų vartų sargas Peteris Gulasci.

Vis dėlto daug progų Jose Mourinho auklėtiniai, žaidę be traumuotų puolimo lyderių Harry Kane'o ir Son Heung-mino, nesukūrė ir dažniau gynėsi nuo varžovų atakų.

O tai pavyko ne visada. 56-ą min. Benas Daviesas baudos aikštelėje grubiai sustabdė Konradą Laimerį, ir 11 m baudinį užtikrintai realizavo T. Werneris, pelnęs pergalingą įvartį.


Tuo metu dvikovoje Italijoje jau 8-ą min. puikią progą turėjo Mario Pašaličius, tačiau jo bandymą neutralizavo vartininkas Jaume Domenechas.

16-ą min. po šeimininkų komandos kapitono Papu Gomezo perdavimo niekas nebesulaikė Hanso Hateboero.

Virtinės traumų išretintiems ispanams nesisekė organizuoti kontržaidimo, tačiau savo progą pirmame kėlinyje turėjo ir jie – 31-ą min. vartų konstrukciją sudrebino Ferranas Torresas.

Prieš pat pertrauką „Atalanta“ diktatą įtvirtino Josipas Iličičius: slovėnas varžovų apsuptyje sugebėjo išlaikyti kamuolį ir galingu smūgiu nepaliko jokių vilčių J. Domenechui.

Dar gražiau šovė Remo Freuleris, 57-ą min. pradėjęs svečių triuškinimą, o vos po šešių minučių antrą kartą pasižymėjo H. Hateboeras.

Garbės įvartį, palikusį nedidelę viltį „Valencia“ futbolininkams prieš atsakomąsias rungtynes, 66-ą min. pelnė ką tik po keitimo aikštėje pasirodęs Denisas Čeryševas.

Primename, kad antradienį sužaistuose pirmuose aštuntfinalių susitikimuose Madrido „Atletico“ (Ispanija) namuose 1:0 įveikė titulą ginantį „Liverpool“ (Anglija), o Dortmundo „Borussia“ (Vokietija) taip pat savoje tvirtovėje 2:1 susitvarkė su „Paris Saint-Germain“ (Prancūzija).

Kitą savaitę vyks dar keturi mačai, kuriuose kovos Londono „Chelsea“ (Anglija) ir Miuncheno „Bayern“ (Vokietija), „Napoli“ (Italija) ir „Barcelona“ (Ispanija), „Lyon“ (Prancūzija) ir Turino „Juventus“ (Italija), Madrido „Real“ (Ispanija) ir „Manchester City“ (Anglija).

Atsakomosios dvikovos vyks kovo 10-18 dienomis.

Rezultatai

„Tottenham Hotspur“ 0 – 1 „Leipzig“
58' [0 – 1] Timo Werneris (11 m)

„Atalanta“ 4 – 1 „Valencia“
16' [1 – 0] Hansas Hateboeras
42' [2 – 0] Josipas Iličičius
57' [3 – 0] Remo Freuleris
63' [4 – 0] Hansas Hateboeras
66' [4 – 1] Denisas Čeryševas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)