Daugės pragiedrulių, ypač vakariniuose rajonuose. Naktį trumpam pasisukęs iš šiaurės vakarų, vėjas vėl pūs iš pietvakarių, vakarų bei bus nestiprus. Temperatūra laikysis panaši kaip ir praėjusiomis dienomis, tarp 3-7 laipsnių šilumos. Vėsiausia, 3-4 laipsniai išliks rytiniame šalies pakraštyje, o šilčiausia bus šalies pietvakariuose – apie 6-7 laipsnius šilumos.

Pirmoji penktadienio nakties pusė dar išliks rami. Kol bus daugiau pragiedrulių, vietomis temperatūra kris žemiau 0, iki 1-2 laipsnių šalčio, tad drėgnesnėse vietose formuosis plikledis. Vėliau debesuotumas didės, iš vakarų priartės naujas atmosferos frontas. Iki ryto jis mišrius kritulius atneš daugiausia tik į pajūrį ir Žemaitiją. Kai kur tikėtina silpna lijundra, vėl stiprės pietų krypties vėjas.

Penktadienio dieną šie drėgmės kupini debesys keliaus per visą šalį. Daug kur iškris krituliai – sniegą ir šlapdribą keis lietus. Vėjas suksis iš pietvakarių, vakarų, dar labiau stiprės, vietomis gūsiai sieks 15-17 m/s. Aukščiausia temperatūra dieną kils iki 1-6 laipsnių šilumos.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)