Incidentas įvyko ginklų prišaudymo, skirto sureguliuoti taikiklius, metu artėjant rungties pradžiai.

Į kalniuką už šaudyklos kopęs pašalinis galbūt pats nesuprato, kaip rizikuoja: biatlone naudojami 22-o kalibro šoviniai, galintys palikti mirtinas žaizdas.

Čempionato dalyvius toks vaizdas smarkiai supykdė.

„Tai nėra gerai. Saugumo taisyklės aiškiai sako, jog ta zona privalo būti tuščia. Gyvenime nebuvau matęs nieko panašaus. Tai labai pavojinga“, – stebėjosi bendrojoje įskaitoje šiuo metu pirmaujančios Norvegijos rinktinės treneris Siegfriedas Mazetas.

„Kaip tik ketinau šauti, kai pastebėjau praeivį. Akivaizdu, kad jo ten neturėjo būti“, – pridūrė du pasaulio čempionato medalius pernai iškovojusi Ingrid Landmark Tandrevold.

Vėliau paaiškėjo, jog praeiti tiesiai už taikinių sugalvojo apsaugos darbuotojas, kuris ir turėjo prižiūrėti, kad niekas nepatektų į draudžiamą zoną.

Veikiausiai jam pasisekė, kad tokį manevrą atliko aukščiausio lygio biatlonininkus sutraukiančiose varžybose, kuriose retai kas pykšteli kelis metrus virš taikinio.

Primename, kad individualias 15 km lenktynes laimėjo vietos publikos numylėtinė Dorothea Wierer, aplenkusi vokietę Vanessą Hinz ir norvegę Marte Olsbu Roiseland.

Lietuvė Natalija Kočergina užėmė 61-ą vietą, Gabrielė Leščinskaitė nefinišavo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)