Girta motina, kuriai vėliau buvo nustatytas 2,65 promilių girtumas, vasario 15 d. pagimdė kūdikį savo namuose Vilniuje. Moteris ir vaikas buvo paguldyti į ligoninę.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos poskyrio specialistė Loreta Kairienė anksčiau „Delfi“ informavo, kad buvo sprendžiama dėl ikiteisminio tyrimo pagal Lietuvos Respublikos BK 137 str. 1 d. (sunkus sveikatos sutrikdymas dėl neatsargumo) pradėjimo. Kaip komunikacijos atstovė nurodė, pareigūnai ikiteisminio tyrimo pradėjimui turi 10 dienų.

Tačiau nebuvo atskleistas faktas, kad pati moteris yra pareigūnė ir dirba teisėsaugoje. „Delfi“ susisiekus su Vilniaus VPK komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorovskaja, ji patvirtino šią informaciją. „Taip, ji yra pareigūnė, tačiau tai labai jautri situacija, moteris guli ligoninėje, nenorime daugiau komentuoti. Šiuo metu ji yra išėjusi motinystės atostogų“, – nurodė ji ir negalėjo atsakyti, kokias pareigas prieš motinystės atostogas gimdyvė ėjo.

Kol kas vis dar laukiama kūdikio kraujo tyrimo, medikai aiškinasi ar mažylio kraujyje yra alkoholio. Pirminiais duomenimis, kūdikio motinai gali būti pradėtas ikiteisminis tyrimas už sunkų sveikatos sutrikdymą dėl neatsargumo. Moteriai grėstų areštas arba laisvės atėmimas iki trijų metų.