38-erių krepšininkas apie tai atvirai pasakojo interviu su Ellen DeGeneres. Jis aptarė Zayos auginimo ypatumus ir atskleidė, kad susidūrę su neįprasta situacija jiedu su žmona pagalbos ieškojo tarp serialo „Pose“ aktorių, rašo dailymail.co.uk.

D. Wade‘as Zayos susilaukė su buvusia žmona Siohvaughn Funches. Krepšininkas išsamiai pasakojo, kad jam ir dabartinei jo žmonai Gabrielle Union teko šviestis ir daugiau sužinoti apie LGBTQ bendruomenę. Dabar jie tvirtina esantys „besididžiuojantys tėvai ir vaiko sąjungininkai“.


D. Wade‘as NBC pokalbių laidos vedėjai sakė: „Aš ir mano žmona Gabrielle visų pirma esame besididžiuojantys LGBTQ+ bendruomenės vaiko tėvai. Mudu taip pat esame besididžiuojantys vaiko sąjungininkai“.

„Sykį mūsų 12-metė Zaya parėjusi namo tarė: „Žiūrėkite, norėčiau su jumis pasikalbėti“. Tada ji dar buvo Zionas. Nežinau, ar visi tą žino – ji gimė berniuku ir buvo pavadinta Zionu. Tad štai Zaya mums pasakė: „Manau, kad judu pirmyn – atėjo metas gyventi neapsimetinėjant. Noriu, kad kalbant apie mane būtų vartojamas žodis „ji“. Norėčiau, jog mane vadintumėte Zaya“, – pasakojo D. Wade‘as.


Jis tęsė: „Mes tėvų vaidmenį ir tėvams tenkančią atsakomybę vertiname labai rimtai. Tad kai vaikas ateina pas tėvus turėdamas klausimų, problemų, kai jis kreipiasi į tėvus dėl bet kokio dalyko, mūsų, tėvų, pareiga yra jį išklausyti ir suteikti jam pačią geriausią informaciją kokią tik gali, suteikti patį tinkamiausią atsiliepimą. Nieko nekeičia ir tai, kad įtraukiami lyties klausimai, kaip yra mūsų atveju“.

D. Wade‘as aiškino, kad berniuku gimęs Zionas vieną dieną parėjęs namo tėvams tarė esąs pasirengęs gyventi be apsimetinėjimo: „Noriu, kad man apibūdinti būtų pasirenkamas žodis „ji“. Norėčiau, jog mane vadintumėte Zaya“.


D. Wade‘as sakosi supratęs, kad jam ir Gabrielle reikia leisti Zayai spręsti pačiai.

Tolesni Gabrielle veiksmai buvo išties įspūdingi: ji susisiekė su serialo „Pose“ aktoriais. „Pose“ – tai kanalo FX drama, vaizduojanti Niujorko afroamerikiečių ir iš Lotynų Amerikos kilusių LGBTQ atstovų ar su konkrečia lytimi savęs nesiejančių asmenų kultūros ypatumus devintajame dešimtmetyje ir dešimtojo dešimtmečio pradžioje.

Krepšininkas pasakojo: „Gabrielle susisiekė su visais, vaidinusiais seriale „Pose“, kad gautų kaip įmanoma daugiau informacijos, reikalingos tam, jog galėtume savo vaikui užtikrinti galimybę sėkmingiausiai būti savimi“.


D. Wade‘as ir G. Union susituokė 2014-aisiais. 2018-ųjų lapkritį jiedu susilaukė dukters Kaavios, kurią pagimdė surogatinė motina.

Gruodį D. Wade‘ui teko kovoti su interneto „troliais“, puolusiais kritikuoti Zayą už tai, kad ši vilkėjo trumpą palaidinę ir turėjo dirbtinius nagus. „Mačiau, kaip mano sūnus nuo pat pirmosios dienos pamažu virto tuo, kuo yra dabar“, – sakė D. Wade‘as.

Praėjusiais metais Gabrielle paskelbė šventinę Padėkos dienos nuotrauką, kurioje ji įsiamžino su Dwyane‘u ir dukterimis Kaavia bei Zaya.

Zaya vilkėjo trumpą pilvą atidengiančią palaidinę ir pasipuošė dirbtiniais nagais – tai paskatino interneto „trolių“ puolimą, į kurį D. Wade‘as atsakė tokiais žodžiais: „Aš turiu rūpintis savo šeima, o ne jumis visais. Tad mes ir toliau būsime savimi ir palaikysime vienas kitą su pasididžiavimu, meile ir šypsena“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)